• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U zatvor zbog Android aplikacije!

Autor mondo.rs

Kazna nije nimalo niska ako nas pitate.

Studentu Mellon Univerziteta u Americi preti kazna zatvora u trajanju od 10 godina zbog kreiranja Android malvera koji omogućava korisnicima da preuzmu kontrolu nad uređajima drugih ljudi. Morgan C. Kulbertson, koji inače ima samo 20 godina, kreirao je Dendroid softver i želeo je da prodaje na Darkode forumu.

Kulbertson, bivši stažista u kompaniji FireEye koja se bavi cyber zaštitom, izjasnio se krivim pred federalnim sudom zbog kreiranja Dendroida koji ima mogućnost da krade fotografije, fajlove, i snimnjene telefonske razgovore kao i druge lične podatke na Android platformi.

Dendroid je reklamiran na Darkode forumu sa cenom od 300 dolara ali nije poznato koliko je kopija prodato. Kulbertson je takođe reklamirao i izvorni kod malvera, dajući tako drugim hakerima mogućnost da razvijaju svoje sopstvene verzije. Njegov advokat je rekao da nije dobijao ponude za to.

„Izvinjavam se svima onima kojima je moj softver kompromitovao lične podatke,“ rekao je Kulbertson sudu, prema informaciji Pittsburgh Post-Gazette.

Američki okružni sudija Mauris Kohil dozvolio je Kulbertsonu da ostane na slobodi uz plaćanje kaucije od 10 hiljada dolara. Mogao bi da se suoči sa kaznom zatvora u trajanju od najviše 10 godina zbog svojih postupaka, ali nije ni blizu tom maksimumu.

Kulbertson je jedan od 70 ljudi koji se ispituju, a koji imaju veze sa pomenutim forumom koji je kreirala grupa hakera pod nazivom Lizard Squad. FBI je zatvorio forum, prenosi Techno Buffalo.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS