• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kućni ljubimci će vam uskoro slati selfie fotke

Autor mondo.rs

To će im omogućiti PetBot uređaj. Evo o čemu je zapravo reč.

Ako ste vlasnik neke životinje, odnosno ako imate kućnog ljubimca, vi ste njegov centar sveta. Dok ste odsutni, jedva čekaju da se vratite.

Pošto IoT uređaji (Internet of Things) postaju sve popularniji i sve češće se povezuju sa negom životinja, razvija se novi uređaj koji će kombinovati inteligentni audio i vizuelni ulaz kako bi dozvolio ljubimcima da komuniciraju sa svojim vlasnicima.

PetBot je pokrenuo kampanju na Indiegogo sajtu kako bi prikupio 80 hiljada dolara za realizaciju projekta. Omogući će ljubimcima da komuniciraju sa vlasnicima tokom dana. Vlasnici ne moraju više da razmišljaju da li im je pas usamljen ili je mačka tužna zato što su odsutni, navodi The Next Web.

Osim što bi vlasnici mogli da prate šta im ljubimci rade dok su oni na poslu, uređaj poseduje veštačku inteligenciju koja prepoznaje životinju kako bi vlasnike upozorio na dešavanja u kući. Ljubimci svojim vlasnicima mogu čak da pošalju selfie fotografije.

Postavljen bilo gde u kući, uređaj pušta snimak vašeg glasa kako bi dozvao životinju da priđe bliže. Kada se ljubimac približi, uređaj snima video u trajanju od 10 sekundi koji zatim šalje vlasniku. Pored video snimka, može da pošalje i selfie fotografije. Vlasnik kasnije te fotke može podeliti na Facebooku, Twitteru, Pinterestu ili Instagramu.

Od ostalih opcija i mogućnosti, tu je mogućnost konstantnog emitovanja snimka vašeg glasa da ljubimac ne bi bio usamljen, a tu je i mogućnost prepoznavanja ponašanja ljubimca.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

PetBot: Best Friends. Connected.
Izvor: Michal Labik

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS