• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić za MONDO: Radije basket nego Mesi i društvo

Autor mondo.ba

Danijel Šarić za MONDO govorio o životu u Barseloni, neostvarenim željama, planovima.....

Jedan od najbolji rukometnih golmana svijeta, Dobojlija Danijel Šarić već šestu godinu brani gol najvećeg kluba na svijetu Barselone. Na početku razgovora za MONDO, počeli smo sa opuštenim temama, odnosno kako to provodi slobodno vrijeme.

Barselona je sva u znaku fudbala i fudbalskog kluba koji je jedan od najvećih na svijetu. Iako ima priliku da u slobodno vrijeme gleda Mesija, Suareza, Nejmara i ostale vedete fudbalskog kluba, Šarić ipak radije ode do dvorane i gleda košarku.

„ Ja najviše idem na basket. Više mi priliči. Što se tiče fudbala bio sam dva, tri puta i to protiv Reala. Ne idem puno, imam nekih svojih obaveza. Fudbal ko fudbal, da se neko ne naljuti, meni je malo dosadan. Bude gol,  dva, pa na kraju završim pogledom na tribinama. U principu ovo što radi Barselona zadnjih godina su istorijski momenti i mislim da kvalitet koji imaju će dugo da traje", rekao je Šarić na početku razgovora za MONDO.

Svako ko dođe u Barselonu može da se uvjeri da je fudbal na prvom mjestu. Ipak i rukometaši katalonskog kluba našli su svoje mjesto pod suncem i vrlo su popularni posljednjih godina.

„ Sve se vrti oko fudbala što je i logično. Kasnije dolaze ostale sekcije, košarka, rukomet, fudbal u sali, hokej na travi. Mogu ti reći da nas navijači puno prate. Pogotovo kada se osvajaju trofeji. Ovde kad pobjediš utakmicu nije nešto, nego kad osvojiš neki trofej to je nešto. Pobjeđivati je super, ali osvajati titule za njih je nešto. Imamo sreće u zadnje vrijeme kako imamo uspjeha, tako da imamo veliku pažnju javnosti i ljudi koji vole ovaj sport", kaže Šarić, koji je od 2009. godine u Barseloni.

...
Izvor: MONDO

 Kada je potpisivao ugovor, odmah su ga odveli u muzej da vidi kako je Barselona protiv njegovog matičnog kluba osvojila prvi međunarodni trofej. Bilo je to 1984. godine kada je barselona i finalu Kupa Kupova pobijedila Slogu.

„Pretrpio sam šale. Odmah prvi dan kad sam došao ovde na potpis ugovora, odmah se me odveli  u muzej  da mi pokažu kako su pobjedili Slogu u finalu Kupa kupova 1984. Tako da mogu da budem ponosan, da je prvi osovjeni međunarodni Kup za Barseonu, koji je osvojila, bude protiv mog kluba iz Doboja", kaže Šarić s osmjehom.

DANIJEL ŠARIĆ KARIJERA:

SLOGA, BORAC, SINTELON, CRVENA ZVEZDA, TEKA, ALKOBENDAS, ADEMAR LEON, PORTLAND SAN ANTONIO, BARSELONA.

TROFEJI:

LIGA ŠAMPIONA ( 2011, 2014 BARSELONA)

ASOBAL LIGA: 2011, 2012, 2013, 2014)

ASOBAL KUP (2010, 2012, 2013, 2014)

SUPERKUP ŠPANIJA (2009, 2010, 2013, 2014)

KUP ŠPANIJE ( 2010, 2014) SVJETSKO PRVENSTVO 2015 (SREBRO)

Barselona je prošle godine osvojila čak sedam trofeja. Ambicije kluba i ove godine nisu ništa manje.

 „ Ove godine će biti mnogo teže. Ostale ekipe su se pojačale. Osvojili smo prošle godine sedam trofeja. Mislim da sada imaju ostale ekipe veći apetit, pošto hoće da nas skinu sa trofeja. Kako sam već rekao ovde se samo trofeji cijene i vidjećemo na kraju sezone kako će to izgledati. Mi idemo na sve trofeje“, podvukao je Šarić, koji je sa reprezentacijom Katara osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu. Sada ih očekuju kvalifikacije ze Olimpijske igre u Riju.

" To je jedna velika motivacija za mene. S obzirom da imam 38. godina i da sam na kraju karijere, možda još godinu,  dvije ću igrati. Olimpijske igre su mi velika želja.Daću sve da sa Katarom odem na Olimpijadu. Tako bi ostvario svoj san, ali i njihov jer nikad ni jedna reprezentacija iz te zemlje nije išla na olimpijske igre", završio je Šarić, koji je u karijeri branio i za reprezentacije Srbije i Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC