Kraj Šengena: Zatvaraju se granice u regionu

Autor:

Srbija je obaviještena da će Slovenija i Austrija zatvoriti granice, javila je Radiotelevizija Srbije.

0
A- A A+

"Na osnovu dogovora zemalja Šengena, Srbija je obaviještena da će doći do zatvaranja granica Slovenije i Austrije. Hrvatska razmatra zatvaranje svoje granice što je već danas najavila i Makedonija", javio je RTS.

Ta televizija navodi da će, po povratku premijera Vučića sutra iz Bujanovca i Preševa uveče oko 21 sat, biti održana još jedna sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti na kojoj će se razmatrati stav Srbije po tom pitanju.

Francuska je ranije danas zatražila suspenziju Šengenskog sporazuma.

Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec rekao je u Briselu da, poslije napada u Parizu, očekuje nove, odlučnije mjere za upravljanje prilivom izbjeglca.

Erjavec je, poslije sastanka ministara spoljnih poslova EU, rekao da su migracije i terorizam dvije različite teme koje su, nažalost, isprepletane, imajući u vidu da se sumnja da je jedan od napadača u Parizu prešao put od Grčke do Francuske sa izbjeglicama.

Kako su saopštile makedonske vlasti, počelo je raščišćavanje zemljišta kod Đevđelije zbog eventualnog postavljanja žičane ograde, koja će, kako tvrde, služiti za ograničavanje broja migranata koji mogu da uđu u njihovu zemlju. Ako zatreba, vojska bi u roku od osam sati mogla da podigne zid.

Ostale vijesti