• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misimović: Znao sam da nećemo proći na EURO 2016

Autor mondo.ba

Nekadašnji „mozak“ reprezentacije Bosne i Hercegovine izjavio je da je od prvog minuta baraža protiv Republike Irske znao da „zmajevi“ neće uspjeti da se domognu šampionata Evrope u Francuskoj.

  „Gledao sam obje utakmice protiv Irske i ni u jednom trenutku nisam imao osjećaj da ćemo proći. Od prvog minuta sam znao da nećemo otići na EURO 2016. Jednostavno, ekipa je tako djelovala“, izjavio je popularni Miske u intervjuu za „Nezavisne novine“.

Prije odlučujućih mečeva postojala je ideja da se Misimović vrati u selekciju BiH za koju je odigrao 84 utakmice i postigao 26 golova, ali se to na veliku žalost mnogih nije desilo.

"Bio sam u stalnom kontaktu sa selektorom Mehmedom Baždarevićem. Postojala je ta ideja da se vratim. Prošlo je više od godinu dana od kada sam se oprostio. Jednostavno to ne bi bio pravi potez, tako da mi je malo glupo pričati šta bi bilo, kako bi bilo".

Misimović je potom kratko analizirao selekciju Irske i sam baraž.

„Irska je ekipa, kao što svi znaju, koja igra svoju igru. Bore se, agresivni su i tako je bilo protiv nas, a uz sve to imali su prednost nakon prve utakmice. Nismo uspjeli da ostvarimo prednost u Zenici i znali smo da će u Dablinu biti teško. Mislim da smo se mi njima prilagodili i da smo igrali njihovu igru, tako da su Irci zasluženo otišli u Francusku“.

Prema njegovim riječima, „zmajevi“ nisu igrali ubjedljivo od samog početka kvalifikacija za EP.

„Mislim da kroz cijele kvalifikacije nismo igrali ubjedljivo. Bilo je to sve knap. Dolaskom Meše dosta se toga promijenilo, uveo je dosta novih stvari, mada se ne može tako lako sve promijeniti. Svaka je utakmica bila ’biti ili ne biti’ i sve ovo pozitivno što je napravio nije bilo dovoljno“.

Javnost BiH mnogo više je očekivala od Miralema Pjanića, ali Misimović nije želio da se pridruži kritikovanju veziste Rome.

„Glupo je sada da pričamo o pojedinačnom učinkom i da nekoga kritikujemo. Cijela ekipa zajedno pobjeđuje i zajedno gubi. Pjanke je jako bitan igrač u reprezentaciji i biće i u budućnosti. On je u nekom procesu i za svoje godine je jako zreo igrač. Sigurno je da će on kao i svi igrači naučiti nešto iz ovog neuspjeha“.

Fudbaler kineskog Gvanžua mišljenja je da su u baražu morali igrati samo standardni u svojim klubovima.

„U utakmicama kao što je bila protiv Irske vrlo je bitno da igrač igra. Protiv Irske je bila jako fizički zahtjevna utakmica, posebno jer su oni igrali grubo. Ako nisi 100 odsto spreman, onda je to problem. Utakmice ništa ne može da zamijeni, u njima igrač vraća spremnost, samopouzdanje...“

Potom je dao i svoju ocjenu grupe kvalifikacija za naredni Mundijal u Rusiji.

„Belgija je opet favorit grupe. Radi se o selekciji koja je u top tri na svijetu. Mi moramo ganjati drugo mjesto i novi baraž. Ostali timovi, Grčka, Kipar i Estonija, su tu negdje s nama. Na istom smo nivou i nema više totalnih autsajdera kao nekada. Biće dosta iznenađenja, ali mislim da BiH ima kvalitet da izbori drugo mjesto“.

Na krajurazgovora za banjalučki list je „otkrio“ i da imaponudu da igra fudbal još dvije godine u Kini.

„Još nisam odlučio o budućnosti. Imam ponudu da ostanem u Kini još dvije godine. Ubrzo ćete saznati šta sam odlučio“, zaključio je nekadašnji igrač Bajerna, Bohuma, Nirnberga, Volfsburga, Galatasaraja i Dinama iz Moskve.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC