• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pobijedio Veleža za prekid crne serije

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca savladali mostarskog Veleža (2:1) u derbiju začelja Premijer lige BIH i prekinuli dugi niz poraza.

 Borac pobijedio Velež 2:1 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi tim vezao je sedam uzastopnih poraza i protiv "fenjeraša" na tabeli nije imao pravo na kiks ukoliko želi da zadrži kakvu-takvu nadu da na proljeće može da izbori opstanak u eliti.

Priliku da savlada posljednjeplasirani tim na tabeli Borac nije propustio.

Poslije vrlo sadržajne i uzbudljive utakmice Borac - Velež 2:1 (1:0)

Tek četvrti put ove sezone Borac je postigao dva gola na utakmici i to mu je bilo dovoljnoza pobjedu nad gostima.

Ipak, Borac je mogao ili trebao da postigne mnogo više, ali su njegovi napadači, posebno Koljić propustili nekoliko odličnih prilika, a Banjalučani su oštećeni i za jedanaesterac koji nije dosuđen poslije očiglednog prekršaja nad Predragovićem.

Momci u crveno-plavim dresovima odigrali su vrlo dobro, stvarali šanse, ali je golman gostiju Haris Voloder u nekoliko navrata odlično intervenisao i spasio svoj gol te zaslužio epitet najboljeg igrača gostiju , i to u svom debitantskom nastupu za "rođene".

Počelo je odmah žestoko, prvo Koljić sa tri metra nije uspio da zatrese mrežu, potom je priliku propustio i Jović, ali u 15 minutu "pukla" je odbrana gostiju,a Redžić je postigao gol za vođstvo 1:0.

U prvih 45 minuta Velež nije uputio šut u okvir gola što dovoljno govori o nadmoći Borca u prvom dijelu koji je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu.

Napadala je ekipa Željka Vranješa, ali i promašivala, sve do 73. minuta kada se Jandrić odlično ubacuje i prima loptu grudima a potom šalje loptu u mrežu za velikih 2:0.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, pošto je Voloder morao nekoliko puta da sjajno interveniše na jednoj, a istakao se i Jović u dva navrata.

U posljednjih desetak minuta blaga inicijativa gostiju koji su tri minute prije kraja smanjili na 2:1 golom rezerviste Dine Ćemalovića, ali nisu uspjeli da do kraja stignu i do boda.

Izvor: MONDO

VELEŽ: Voloder, Gavrić, Peco, Vidović, Mešanović, Haurdić, Ćemalović, Nikolić, Isić, Tadejević, Maletić.

BORAC: Jović, Redžić, Saničanin, Vidović, Predragović, Jović, Koljić, Bečelić, Radinović, Paštar, Jandrić.

TOK UTAKMICE

1- Počeo je susret na banjalučkom Gradskom stadionu.

3 - Elvir Koljić sa tri metra nije uspio da savlada debitanta na golu Veleža, juniora Harisa Volodera.

8 - Nova stopostotna šansa za Borac! Toni Jović je odlično šutirao iz slobodnog udarca, golman Voloder je odbranio loptu, a "odbijanac" sa pet metara je Koljić propustio da ubaci u mrežu! Namještao je loptu na desnu nogu i omogućio čuvaru mreže "rođenih" da se podigne i ponovo odbrani njegov udarac! Nevjerovatan promašaj! Još Koljić nije uspio da se upiše u strijelce u dresu Banjalučana!

15 - GOOOL! Borac je poveo pogotkom Ajdina Redžića! Odlično je po lijevoj strani prošao Koljić i uputio povratnu loptu, a nju pod prečku pospremio napadač Banjalučana! - 1:0!

Gol Redžića Borac - Velež 1:0
Izvor: YouTube

20 - Pedesetak navijača Veleža ulazi na Gradski stadion u Banjaluci.

27 - Nova šansa za crveno-plave. Poslije kornera Fedora Predragovića, lopta je došla do Nemanje Vidovića, ali je glavom šutirao iznad prečke gola mostarske ekipe. Prethodno, polupriliku imao je i Siniša Saničanin, ali takođe nije bio precizan.

35 - TIm Željka Vranješa ima apsolutnu dominaciju na terenu, što najbolje ilustruje podatak da mostarski tim još nije šutirao ka golu Bojana Jovića.

37 - Koljiću se baš ne da da upiše prvenac u dresu Borca! Odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik iznad okvira gola!

45 - Kraj prvog dijela.

Banjalučki Borac je poslije pet prvenstvenih mečeva bez postignutog pogotka je zatresao mrežu protivnika! Gol je postigao Ajdin Redžić u 15. minutu, a da je bilo više sportske sreće i preciznosti prvenstveno Elvira Koljića u najmanje tri navrata, Banjalučani bi do vrha napunili mrežu "rođenih".

Mostarci su bili u potpuno podređenom položaju, doduše nastupaju sa čak petoricom juniora, ali Borac je pokazao da više želi pobjedu u prvom poluvremenu.

46- Nastavljena je utakmica u Banjaluci.

47 - "Lešinari" istakli veliki transparent "Hoćemo Zakon o sportu".

57 - Odličan šut Radinovića sa tridesetak metara, ali golman gostiju brani

59 - Gosti uzvraćaju udarcem iz daljine, ali preko gola Jovića

62 - Odlično ubacivanje iza odbrane Veleža, Koljić je u stopostotnoj prilici, ali Voloder brani njegov pokušaj u situaciji "jedan na jedan.

65 - Dobra akcija Borca, Predragović se ubacio u šesnaesterac gdje je oboren startom s leđa, ali sudija nije pokazao na "bijelu tačku". Borac je oštećen u ovoj situaciji

73 - GOOOOL! Borac vodi 2:0. Predragović je idealno uposlio Jandrića koji se ubacio u šesnaesterac, primio loptu grudima a potom iz šutirao i matirao Volodera.

Gol Jandrića za Borac - Velež 2:0
Izvor: YouTube

74 - Voloder odbija loptu poslije slobodnog udarca, na nju je natrčao Radinović i poslao u mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda

80 - Jović spašava u dva navrata svoj gol. Prvo odbija loptu u korner ispred Zeca, a potom fantastično brani volej Gavrića.

85 - Borac u kontri i odličnoj situaciji četiri na tri, ali Voloder odlično brani pokušaj Savanovića

87 - GOOOOL! Velež je smanjio na 2:1. Poslije akcije Maletića na desnoj strani Zec šutira, ali ne baš najbolje, međutim teren je malo usporio loptu i Dino Ćemalović na drugoj stativi ovaj poklon pretvara u pogodak. Rezervista Veleža konačno je prekino crnu seriju "rođenih" od četiri meča bez postignutog gola.

Gol Ćemalovića za Borac- Velež 2:1
Izvor: YouTube

Navijači Veleža nisu vidjeli pogodak svojih ljubimaca pošto su nekoliko minuta ranije napustili Gradski stadion prema uobičajenoj proceduri

KRAJ

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC