• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudurić: Cibona važnija od Evrolige

Autor mondo.rs

Mladi košarkaš Zvezde, jedan od heroja pobede nad šampionom Evrope, sortirao je prioritete ekipe dan posle trijumfa. "Oko tri sam shvatio šta smo uradili", priznaje.

Marko Gudurić i Nikola Rebić nisu bili najboljji strelci Crvene zvezde Telekom u trijumfu nad Realom, ali su njihovi poeni možda i odlučili pobednika.

Obojica su u završnoj četvrtini pogodili nemerljivo važne trojke, a Gudurić je minut pre kraja zakucavanjem sa slike izazvao delirijum u hali Pionir.

Tim pogotkom, Zvezda je odbila napad gostiju, povela 90:86 i krenula ka pobedi.

"Bilo je dosta razmišljanja posle utakmice. Čak sam se i sa Nikolom (Rebićem) čuo oko tri sata ujutro, nisam mogao da zaspim. Gledali smo reprizu i sumirali utiske i tek negde oko tri sam shvatio šta smo napravili, šta smo uradili", priznao je Gudurić u subotu, na štandu Fakulteta za sport Union na Sajmu sporta.

Mladi Pribojac, MVP ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, jako je svestan značaja pobede nad Realom.

"Veoma bitan trijumf i veoma velika utakmica za nas. Nadamo se da ćemo nastaviti u ovom ritmu i ostvariti što više pobeda", dodao je.

Iako se danas mnogi bave komplikovanim kalkulacijama borbe za plasman u Top 16, koje u svakom slučaju podrazumevaju bar još jedan trijumf Zvezde, Gudurić skreće temu razgovora sa Evrolige.

Prema njegovom mišljenju, akcenat bi sada ponovo morao da bude stavljen na ABA ligu i na meč protiv Cibone, zakazan za ponedeljak u 21.00 čas u hali "Pionir".

"Utakmice u ABA ligi, ma koliko to čudno zvučalo, bitnije su nego ovi mečevi u Evroligi, jer se kroz ABA ligu kvalifikujemo za Evroligu. Posle prethodne dve pobede u Evroligi gubili smo u ABA ligi, tako da moramo maksimalno da budemo ozbiljni, fokusirani i da se što bolje spremimo za Cibonu. Da ostvarimo pobedu kako znamo i umemo".

Nakon trijumfa nad Strazburom, Zvezdu je pobedila Olimpija. Nakon slavlja u Minhenu, takođe kod kuće pobedila je i Igokea. Crveno-beli su stoga rešeni da prekosutra prekinu tu lošu tradiciju, a Dejan Radonjić okupio ih je na treningu u subotu uveče, posle slobodnog jutra nakon pobede nad prvakom Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC