Kraj vladavine Vladimira Klička!

Autor:

Tajson Fjuri oduzeo "krunu" svetskog šampiona u teškoj kategoriji do sada neprikosnovenom Vladimiru Kličku.

Kralj je srušen, živeo kralj!

Britanac Tajson Fjuri novi je svetski šampion u teškoj kategoriji. On je tu titulu dobio nakon što ju je oduzeo od Ukrajinca Vladimira Klička.

Posle 12 rundi nije bilo pobednika, ali je i tokom meča bilo jasno da je Tajson Fjuri bio taj koji je ostavio bolji utisak, a to su potvrdile i sudije: 115:112; 115:112; 116:111

To su ocene koje su sudije dale posle meča, a jednoglasnom odlukom novi svetski šampion u teškoj kategoriji je Tajson Fjuri!

Tek 27-godišnjak Tajson Fjuri, uspeo je ono što niko nije uspeo punih 11 godina - da pobedi velikog Vladimira Klička. Ovo je bila 25 pobeda Britanca u isto toliko mečeva, a 18 od tih je ostvario nokautom.

U Espirit Areni u Dizeldorfu loše je počeo Fjuri i pokušavao da isprovocira Klička defanzivnom borbom, a od trenutka kada je "otvorio" jagodicu na Kličkovom licu promenio je taktiku i prešao u ofanzivu, a od tog trenutka je u ringu postojao samo jedan bokser.

Ukrajinac nije doživeo nijedan poraz od 2004. godine i ima 64 pobede, od toga 53 nokautom, na 67 profesionalnih mečeva, a ovo je bio 19. put da je branio titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji, ali ovoga puta to nije uspeo.

Ostale vijesti