• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako? Kamnikar "radio" u Laktašima!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs Autori Goran Arbutina

Kontrolor suđenja na utakmici Igokea – Cedevita u Laktašima gdje je Igokea oštećena odlukom sudije Javora da prizna trojku Vajta bio je suspendovani Aleš Kamnikar.

Šampion BiH poražen je od Cedevite u 14. kolu ABA lige poslije produžetaka, a sjenku na odličan meč bacio je sudija Damir Javor spornom odlukom u posljednjem minutu susreta.

Poslije koša Džejmsa Vajta slovenački sudija je pregledao video snimak, a uprkos činjenici da se na njemu vidi da je Amerikanac nagazio liniju, priznao je trojku, a meč je kasnije otišao u produžetke.

Sudiji Javoru ovo nije prva greška ove sezone koja je išla na ruku Cedevite. On je već bio suspendovan na tri meča ove sezone poslije utakmice Zvezde i zagrebačkog tima, kada je griješio u odlučujućim trenucima i tako oštetio Zvezdu.

Osim delegiranja sudije Javora za meč u Laktašima sporan je i izbor kontrolora suđenja. Tu funkciju u nedjelju je u Laktašima obavljao Aleš Kamnikar, komesar za suđenje, kojem je na posljednjoj sjednici Skupštine klubova ABA lige izglasano nepovjerenje i oduzeto pravo da obavlja funkciju kontrolora.

Legitimitet Kamnikara je poslije odluke skupštine više nego upitan, ali se on uprkos tome našao u Laktašima i bio kontrolor Damiru Javoru, baš kao što je bio slučaj i na meču između Igokee i Budućnosti kada su Aleksandrovčani poraženi.

Kamnikar je bio kontrolor i na duelu Igokee i Tajfuna, koji je završen pobjedom slovenačkog tima.

(Goran Arbutina, Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC