• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musa za MONDO: Plakao sam kad gubim

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Najbolji kadet Evrope Džanan Musa za MONDO govorio o prvoj seniorskoj sezoni u Cedeviti, NBA ligi, kako ne voli da gubi...

 Džanan Musa najbolji mladi košarkaš za MONDO govorio o ambicijama, Evroligi... Izvor: MONDO

Talenat, upornost, rad i samopouzdanje neki su od faktora uspjeha u sportu.

Sve to, čini se, ima najbolji kadet Evrope Džanan Musa, košarkaš Cedevite i član reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Musa je prošle sezone iz sarajevskih Sparsa prešao u Cedevitu, iako je imao ponude između ostalih i Olimpijakosa. Na početku sezone se govorilo da će sa samo 16 godina ići na pozajmicu i da je još rano za seniorsku košarku. Ipak, Musa je u prvom timu učesnika Top 16 faze Evrolige, sa zavidnom minutažom za tako mladog igrača.

Za MONDO je ovaj mladi košarkaš govorio o sezoni, očekivanjima, NBA....

Na početku o sezoni i minutaži u ekipi Veljka Mršića. U ABA ligi u igru je ulazio na sedam utakmica. Ima prosjek od nešto više od tri poena za oko devet minuta koliko provodi na parketu. Ono što je mnogo bitno jeste da je, kao na primjer u Laktašima protiv Igokee, na parketu kad se meč „lomi“.

„Mislim da sam radom i trudom došao do ovog. Prvo je bila ta priča o pozajmici, pa je bila priča o odlasku negdje. Onda sam odlučio da se borim iz dana u dan i mislim ovim potezom trenera da sam dokazao da mogu da igram", rekao je na početku razgovora za MONDO Musa.

U elitnom takmičenju je manja minutaža. Igrao je u tri meča, a zanimljivo, dva puta protiv Olimpijakosa, koji je ljetos bio konkurent Cedeviti u dovođenju talentovanog momka iz Bihaća.

„Da, to je neki splet okolnosti da budemo protiv njih u grupi i da igram u petorci protiv njih. Bila mi je velika čast čuvati Spanulisa i ostale njihove igrače. Mislim da će u narednom perodu sve više i više toga biti".

...
Izvor: MONDO

Vjeruje da će u budućnosti o njemu neko govoriti, kao što on danas govori o Spanulisu.

„Pa vrlo brzo, vrlo brzo",  kaže sa puno samopouzdanja Musa, koji  igra prvu sezonu u Evroligi i odmah će igrati Top 16 fazu sa Cedevitom. Musa je možda faktor koji je odlučio.

„Ha ha to sam i ja rekao ljudima u klubu u par navrata. Ja mislim da je to odraz svih ovih pojačanja i dobre hemije u ekipi. Nadam se da ćemo napraviti iskorak u top osam“, kaže nam momak rođen 1999. godine u Bihaću, koji je ljetos je bio predvodnik reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je bila najbolja na Evropskom šampionatu za kadete.

Od tada priznaje nije sve isto.

„Život se okrenuo za 360 stepeni. Sad je sve lakše. Meni je drago što sam to uradio. Ne planiram na ovom stati. NBA je realan domet kroz par godina i da tamo budem nosilac u nekom klubu. To je moj cilj. Sve do tada su samo prolazne priče", zna svoj cilj Musa.

Pozitivnu sportsku drskost i veliku želju za pobjedama ima još odmalena, o čemu svjedoči priča da je kao klinac plačući napustio trening na kampu.

„To je bilo na kampu. Imao sam 11 ili 12 godina. Ja stvarno ne volim gubiti. U igri jedan na jedan, ispred mene bio je igrač koji je imao 18 godina, bio je dosta jači i nisam ga mogao pobijediti. Udarao sam ga, tukao, ali nisam ga mogao pobijediti. Na kraju sam zaplakao i otišao. Nema veze. Sad kad bi se sreli, bila bi drugačija situacija", završio je priču za MONDO Džanan Musa.

...
Izvor: YouTube

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Prepotentno,mladicu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC