Omiljeni albumi dr Popa (Atheist Rap)

Aleksandar Popov iz Atheist Rapa napravio je za Mondo.ba top listu omiljenih domaćih i stranih muzičkih albuma.

0
A- A A+

Čitajte, slušajte i uživajte!

GANG OF FOUR – Entertainment (1979.) Verovatno najbolji album najznačajnijeg new wave benda, kasnije uticao na more poznatih bendova (Rage Against The Machine, Fugazzi…) i pravaca. Naći i preslušati.

Izvor: YouTube

The Specials – The Specials (1979.) Prvi njihov album, super ploča kao i ostale iz tog perioda (The Selecter, The Beat, malo manje Madness). Nosio sam je kod mog brice Žike da me ošiša kao Teri Hola, ovaj bacio pogled s dva metra i spičio me na kratko.

Izvor: YouTube

The Clash – The Clash (1977.) Prvi album Kleša, kao i singlovi su sigurno jedan od razloga ponovnog aktiviranja gramofona, kojem bi usled stajanja trebalo promeniti zvučnicu ili bar iglu. O ploči je već sve rečeno, poslušajte ako već niste.

Izvor: YouTube

Green Day – Dookie (1994.) Omiljeni GD album, uživo preslušan na vreme u Pešti dok smo snimali album J.E.B.A.NJ.E. I pre koju godinicu pod Kalemegdanom, da ga se podsetimo tek.

Izvor: YouTube

Peto mjesto dele bendovi Bad Brains – I Against I (1986.), Rich Kids on LSD – Riches to Rags (1993.) iNoFX – White Trash, Two Heebs and a Bean (1992.) I to samo zbog hronologije jer su se sem Dukija tako vremenski poređali i do nas stizali, a posle ostali u srcima I glavama.

Izvor: YouTube

Domaći:

Šarlo Akrobata – Bistriji ili tuplji čovek biva kad…(1981.) Najznačajni domaći album, ma šta vam drugi pričali. Tri dečkića puštena s lanca u studio Jugotona, rezultat apslolutna biblija, uticalo na sve i svašta do dana današnjeg.

Izvor: YouTube

Ekatarina Velika – II (1985.)(I pod tim imenom), ništa gori od Katarine II (1984.), malo jači za Firčija, sjajan album, uvek rado slušan.

Izvor: YouTube

Gymnastics – It Is! (1996.) Nešto kao Šarlo, samo iz Rume, samo kasnije, bez Jugotonovog studija, in English, bojim se da je samo kaseta, ali genijalno u svakom slučaju.

Novembar – Deguelo (1994.) Kao i albumi za njim, Deguelo je album da se smzneš, naježiš, pa opet, nabaviti, slušati kod kuće i na koncertu, što više, po mogućstvu.

Izvor: YouTube

Buldožer – Pljuni istini u oči (1981.) Ko poznaje rođenog sarajliju Marka Brecelja, složiće se da su Buldožer s njim i bez njega dve različite priče. E, ovaj je album s njim. Potpuna avangarda za vreme kada je pravljen, a i za današnje.

Izvor: YouTube

6-10. mesta dele stari novoprimitivni bendovi poput Pušenja (I, II, malo III), Elvis J. Kurtovich (I, II a posebno III), staro Hladno Pivo, noviji radovi novosadske grupe Proleće i albumi osječkih bendova Grupa Tvog Života i Gužva u 16-ercu.

Sve naći, slušati i pričati o tome!

Top listu koju je za nas sastavio Radule iz istog benda, pronađite OVDJE.

"Atheist Rap" nastupa 25. decembra u banjalučkom KSB-u, kada će domaća publika imati priliku da uživo čuje njihov novi album "Überlauf”. Vidimo se!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Ostale vijesti