• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon Zvezde, Igokea srušila i Partizan u Pioniru!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Vuk Radivojević predvodio Igokeu ka trijumfu (73:66) i u crno-bijelom "Pioniru". Božićev tim ponovo je ispustio dvocifreno vođstvo...

Nakon šest uzastopnih poraza i smjene na klupi šampiona Bosne i Hercegovine (umjesto Željka Lukajića vratio se Dragan Bajić), napokon je Igokea upisala trijumf!

Na čelu sa Vukom Radivojevićem (26 p), gosti iz Republike Srpske drugi put su ove sezone pobijedili u hali "Pionir", u kojoj su (sa istim liderom) nadigrali i Crvenu zvezdu Telekom.

S druge strane KK Partizan prolazi kroz jako, jako težak period i trenutno i ne nazire put ka izlazu!

Tim Petra Božića doživio je ove nedjelje još jedan poraz pred svojim navijačima i u sljedećem kolu, na gostovanju Sutjesci, moraće da prvi put pobijedi u gostima, da ne bi postao "fenjeraš" ABA lige.

Nakon poraza u duelima sa Mega Leksom i MZT Skopljem, crno-bijeli izgubili su i od tima iz Laktaša:

PARTIZAN - IGOKEA 66:73 (22:11, 12:17, 14:22, 18:23)

Partizan je izgubio po već viđenom scenariju. Kao i prošle nedjelje, u duelu sa Mega Leksom, sjajno je počeo utakmicu, kontrolisao situaciju do poluvremena, u trećoj dionici stekao i dvocifrenu prednost... A, onda je stao.

Crno-beli su šutirali igre sa samo 30,9 odsto preciznosti. Za dva - 17/42, za tri 4/26.

Petar Božić skakao je kraj klupe, hvatao se za glavu i bacao flašu sa vodom od nervoze, dok su njegovi igrači baš pred njim pravili neshvatljivo velike propuste u odbrani i stvarali Igokei prostor da se vrati u meč.

U 22. minutu Partizan je vodio 38:28, a u 37. na semaforu je pisalo 56:66.

Iskusni gosti iskoristili su pruženu priliku, stvarali vođstvo poenima Krisa Bukera, Nemanje Pešakovića i Aleksandra Ćapina, dok je Partizanu bilo potrebno više od pet minuta da u posljednjoj četvrtini pogodi iz igre.

Džamar Vilson održavao je nadu crno-bijelih i držao domaćina u igri do pretposljednjeg minuta, kada je sa linije za slobodna bacanja ispisao na semaforu rezultat 66:70. Ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj "Parnog valjka"...

U sljedećem napadu,Aleksandar Ćapin pokušao da "prelomi" meč trojkom, pa je Ivan Radenović uhvatio ofanzivni skok i dodao loptu Radivojeviću, koji je egzekucijom stavio tačku na još jedan poraz crno-bijelih.

...
Izvor: YouTube

Nervoza dijela navijača Partizana izazvala je i skandiranja "Pero, odlazi", dok su se nedugo potom čuli i povici podrške treneru crno-bijelih, koji je brzo napustio parket.

I on, kao i cijeli tim i ostatak stručnog štaba, finansijski su kažnjeni uoči ove utakmice, u sklopu reakcije uprave na seriju loših rezultata, ali i igara. Reakcija na tu mjeru definitivno je izostala.

PARTIZAN: Cvetković 5 (1/4 za tri), Aranitović 2, Džons 8 (12 sk), Murić 5, Marinković 2, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 6 (10 sk), Vrabac 5, Vilson 20 (1/4 za tri), Anđušić 9 (1/5 za tri).

IGOKEA: Pašajlić, Krstić 10 (2/3 za tri, 7 sk), Ćapin 8 (2/6 za tri), Pešaković 2, Kesar 5, Mikulić, Buker 12, Milošević 3, Radenović 7, Radivojević 26 (4/11 za tri, 7 sk, 6 as), Talić.

Iz minuta u minut:

Kraj utakmice, novi poraz Partizana, nova pobjeda Igokee u Pioniru!

40'66:73Radivojević faulira Kevina Džonsa uz šut za dva, a Amerikanac promašuje oba slobodna bacanja. Čini se da je jasno ko će pobijediti...

40'66:73Radivojević ubacuje trojku posle ofanzivnog skoka. 40 sekundi prije kraja, Igokea je pred pobjedom u Pioniru...

39'66:70Vilson ubacuje oba slobodna bacanja... Minut i 19 sekundi do kraja...

39'64:70Anđušić promašuje za tri, Vitkovac hvata ofanzivni skok, a Radivojević sprečava lak poen krilnog centra domaćina... Sudija Sašo Pukl gleda snimak i analizira čija je lopta. Posjed ostaje Partizanov. Kris Buker pravi petu ličnu i šalje Vilsona na liniju penala...

38'64:70Vilson u ovim trenucima održava Partizan "nad vodom". Ubacio je za dva uz faul, a u sljedećem napadu i oba slobodna bacanja. Tajm-aut Dragan Bajić, dva minuta prije kraja.

38'60:70Anđušić daje tračak nade navijačima, pogodivši prvu trojku domaćina u drugom poluvremenu. Na drugoj strani, Radivojević upisuje svoj 23. poen!

37'57:66Buker pogađa još jedan jako, jako težak šut za tri poena, dok crno-bijeli pokušavaju da bar prodorima i iznuđenim faulovima održe korak. Međutim, Milutinović ne koristi ni dva slobodna bacanja. Ubacio je iz treće, poslije ponovljenog pokušaja...

36'52:62Igokea se samo oslanja na šut za tri poena, a Partizan još ne uspijeva da pogodi iz igre u ovoj četvrtini... Vilson nije pogodio ni poslije polaganja, dok Buker prvi put donosi gostima dvocifrenu prednost.

34'52:59Opet pokušaj Igokee sa istog mjesta i novi pogodak. Ovog puta, Krstić nije gazio liniju... Igokea je na kraju prve četvrtine imala 11 šuteva za tri, a od tada deset.

33'50:56Radivojević za Pešakovića, koji šutira za tri, ali pogađa za dva, jer je nagazio liniju. Božić reaguje tajm-autom... Partizan je sredinom treće četvrtine imao 10 poena prednosti (38:28)...

32'50:54Ponovo se Božić hvata za glavu... Anđušić je pred njim faulirao Nemanju Krstića pri šutu za tri poena i poslao bivšeg reprezentativca Srbije na liniju penala. Doskorašnji igrač Mege iskoristio je dva pokušaja.

31'48:52Radenović pogađa pod košem. Raste prednost gostiju, dok Vitkovac promašuje dva šuta u jednom napadu. Crno-bijeli šutiraju za tri slabih 3/19.

30'48:50Teška dekoncentracija Eda Murića na posljednje tri sekunde napada Igokee. Ćapin je dodao do Radivojevića, a on pogodio za dva kraj čeone linije, dok mu je Partizanov Slovenac bio okrenut leđima... Božić je od bijesa bacio flašicu sa vodom na parket... Kraj treće četvrtine.

30'46:48Ćapin pogađa 6. trojku gostiju, za vođstvo, koje inicira tajm-aut Petra Božića. Komplikovan trenutan za crno-bijele...

29'46:43Edo Murić pogađa potencijalno jako važnu trojku. Odbija napad Aleksandrovčana na asistenciju Vrapca, dva minuta prije kraja trećeg kvartala. U hali je zvanično 2.000 gledalaca.

26' 43:42Partizan je "zakočio", a Igokea i vođstvo crno-bijelih 38:32 svela na 40:39. Milutinović uz faul vraća razliku na najčešćih "plus 4", pa Radivojević dalekom trojkom opet smanjuje na "minus 1".

20'34:28Ćapin je promašio, pa bio izblokiran. Partizan se odbranio pred odlazak na odmor. Poluvrijeme!

20'34:28Radivojević pogađa jako težak šut za dva, Anđuđić još jednom promašuje za tri, a Milutinović na ofanzivnom skoku iznuđuje i koristi dva slobodna bacanja.

18'32:26Vilson se vratio i nastavio da pogađa. Brzo se igra, ali dugo stoji ovaj rezultat. Upravo Vilson i Anđušić promašili su za tri, dok gosti pokušavaju prodorima. Tajm-aut Dragan Bajić.

16'28:24Oba tajm-auta u kratkom periodu koristi Petar Božić da bi obuzdao nalet Igokee. Radivojević je dva puta iskoristio loše situacije u odbrani crno-bijelih i sveo razliku na dva posjeda. Polako se puni hala Pionir.

14'28:19Dok crno-bijeli održavaju vođstvo, Danilo Anđušić prvi put ulazi u igru. Jedan za drugim pogađali su za dva Džons, Murić i Cvetković, dok su Buker, Kesar i Milošević čuvali svoj tim na jednocifrenom zaostatku.

10'22:11U finišu četvrtine "upisuje" se i Edo Murić, dok gosti ne uspijevaju da "reše" čvrstu prvu liniju odbrane crno-bijelih. Zato se odlučuju za šuteve van linije na 6,75. Čak 12 puta šutirali su za tri, a pogodili samo jednom.

6'16:9Ćapin ne može da sačuva Džonsa, koji odlazi na klupu sa osam ubačenih poena. Umjesto njega, na teren istrčava Cvetković i odmah pogađa trojku.

4'10:6Džons, Vilson i Vrabac. Partizan vodi i i izbija protivnika iz reketa jako čvrstom odbranom. Gosti su pogodili još jednu trojku, Ćapinovim pogotkom.

2'0:3Prve poene na utakmici postiže Vuk Radivojević, trojkom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC