Najbolji sportisti Banjaluke su...

Autor:

Banjaluka izabrala najbolje sportiste u 2015. godini.

Član rafting tima "Dajak kluba" iz Banjaluke Dragan Babić proglašen je najboljim sportistom grada za 2015. godinu, dok je ovo priznanje u ženskoj konkurenciji pripalo atletičarki Lusiji Kimani.

Babić je rekao da nije očekivao ovo priznanje i da je protekla sezona jedna od najboljih u njegovoj dosadašnjoj karijeri, u kojoj je ostvaren istorijski rezultat za BiH osvajanjem srebrne i bronzane medalje na evropskom prvenstvu.

"Zahvaljujem se stručnom žiriju koji je u moru dobrih rezultata izabrao mene. Sljedeće sezone očekuju nas još veće trke, svjetsko prvenstvo u Ujedinjenim arapskim emiratima i Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje nas obavezuje da osvojimo bar jednu medalju", rekao je Babić.

On je dodao da su ostvareni rezultati zajednički uspjeh cijelog tima i izrazio nadu da će dobiti veću podršku institucija.

Kimanijeva je rekla da je ponosna zbog ovog priznanja i da je ove godine očekuju izazovi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i svjetskom prvenstvu u polumaratonu.

Za najbolju mušku sportsku ekipu proglašen je Rukometni klub "Borac", a žensku Atletski klub "Borac".

 Najbolji u kategoriji sportista sa invaliditetom je član Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Pero Kuzmanović, dok je najuspješniji sportski događaj u 2015. godini bio Prvi banjalučki polumaraton.

Najtalentovaniji mladi sportista je član Akademskog plivačkog kluba "22. april" Mihajlo Čeprkalo, a najtalentovanija mlada sportistkinja džudistkinja "Zvijezde" Ivana Kukić.

Specijalne nagrade za životno djelo dobili su Dušan Popović za doprinos razvoju rukometa, nekadašnji rukometaš "Borca" Jerolim Karadža i golman ovog kluba Vladimir Jović.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da su mladi koji dobijaju ova priznanja budućnost najvećeg grada Republike Srpske i da se na ovaj način pokazuje da sportisti Banjaluke, bez obzira na uslove u kojima rade, svom gradu daju mnogo.

"Hvala ovoj mladoj generaciji i želim da ova priznanja budu motiv za njihovo dalje pregalaštvo i još bolje rezultate", naveo je Gavranović.

Svečanosti proglašenja najboljih sportista, koja je održana u Sportskoj dvorani "Borik", prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici kulturnog i javnog života Banjaluke i Republike Srpske.

Tagovi:

Ostale vijesti