• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj sage: Ivanić prešao u BATE!

Autor mondo.rs

Najbolji igrač Vojvodine definitivno je napustio "lale". Dao je i prvi intervju za sajt beloruskog kluba.

 Mirko-Ivanic-presao-u-BATE-Borisov Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Jedna od najuzbudljivijih srpskih transfer saga privedena je kraju.

Mirko Ivanić definitivno je napustio Vojvodinu i prešao u BATE Borisov, odbivši i ove zime ponudu Partizana da se preseli u Humsku.

Ofanzivni vezista, koji je prošao kompletnu omladinsku školu Novosađana, potpisao je ugovor sa beloruskim klubom, nakon što je prošao lekarske preglede u Turskoj, u koju je doputovao sa Vojvodinom.

"Pre svega, hoću da kažem da mi je veoma drago što sam postao igrač BATE Borisova. Kada sam čuo za interesovanje svog novog kluba, praktično nisam imao dilemu. Dugo sam hteo da se oprobam u inostranstvu i prelazak u kamp kluba iz Belorisije dobar je korak u mojoj karijeri. Odlično je što su svi detalji transfera precizirani za tri ili četiri dana", rekao je novi fudbaler beloruskog prvaka u izjavi za klupski sajt.

POVEZANE VIJESTI

 Ovih dana, Ivanić se neće preseliti daleko od svoje dosadašnje baze, jer je BATE Borisov smešten samo pet kilometara dalje od hotela u kom su smeštene "lale".

"Naravno, to se odlično uklapa. Mnogo je bolje tako nego da idem da potpišem ugovor u drugoj zemlji. Sačuvao sam energiju i već sam spreman da treniram u novom klubu".

O srediji u koju stiže je dobro informisan. Pratio je mečeve Belorusa protiv Partizana, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Gledao sam obe utakmice BATE-a i Partizan. Iskreno, navijao sam tada za srpski klub. Ipak, bio sam dobro svestan snage BATE Borisova. Mnogo godina unazad to je najbolji tim u Belorusiji, koji je svake sezone igrao u grupnoj fazi evropskih takmičenja"

Koje mesto mu najviše odgovara?

"Uvek sam bio timski igrač. Šta je svrha tvog dobro nastupa ako ekipa ne ostvari dobar rezultat? Naravno, volim da postignem, gol, kao i svaki fudbaler, ali ako je saigrač u dobroj poziciji - neću oklevati da ga proigram. Od detinjstva igram u veznom redu i tu se najbolje osećam. Omiljeni brojevi su mi 4 i 10, ali mi nisu najvažniji. Ako su zauzeti - uzeći neke druge", rekao je Ivanić.

I do Belorusije stigle su informacije da je upravo Partizan bio zainteresovan da ga dovede, kao i bečka Austrija...

"Austrijanci nisu mogli da se dogovore sa Vojvodinom, kao ni još jedan srpski klub i nisam prešao"

Nenad Lalatović nazvao je njegov odlazak nenadoknadivim gubitkom za tim.

"Žao mi je što napuštam klub čiji sam deo od ranog detinjstva.... Srpski klubovi uvek imaju kvalitetnih talenata i siguran sam da će momci koji dođu na moje mesto biti sposobni da pomognu Vojvodini da zadrži visok nivo".

Ostaće zabeleženo da Ivanić u biografiji ima osvojen trofej Kupa Srbije sa Vojvodinom.

"Da, pobedili smo Jagodinu u finalu, ali i duže ću pamtiti meč Lige Evrope protiv Sampdorije. Malo je onih koji su očekivali da ćemo tako da razbijemo renomiranog protivnika".

Sada je pred njim upoznavanje sa novim timom i novim sistemom.  U novijoj istoriji, za BATE je igrao veliki broj Srba.

"U principu ih sve poznajem. Druga stvar je što mi se lično put nije ukrstio ni sa jednim. Sa druge strane, protiv Milunovića sam igrao dok sam nastupao za Proleter u drugoj ligi, a potom smo bili rivali i kad sam nosio dres Vojvodine, u Superligi"

Ruski jezik mu neće biti problem...

"Mislim da će u vezi s tim sve biti u redu. Ruski i srpski jezici su slični, a u početnom periodu pomagaće mi Nemanja Milunović", poručio je Mirko Ivanić, novi fudbaler najboljeg beloruskog kluba.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sve Najbolje

Nadam se da ces napraviti dobru karijeru. Iz Batea da pređes u jednu od najjačih liga.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC