• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizarna NBA 2K16 tužba: Traže milione za tetovaže!

Autor mondo.rs

Studio Solid Oak Sketches tvrdi da bi izdavač igre trebalo da im plati licencu za korišćenje njihovih autorskih dela u igri.

Sportske simulacije su žanr koji do najsitnijih detalja prenosi atmosferu sa terena i iz dvorana u kojima se igraju utakmice. Bilo da su to dresovi, frizure ili tetovaže igrača. Upravo su tetovaže napravile problem izdavaču igre NBA 2K16, Take Two-u. Tatu studio Solid Oak Sketches tvrdi da bi izdavač igre trebalo da im plati licencu za korišćenje njihovih autorskih dela u igri.

Kako se dalje navodi u tužbi, zahtev je da se sporne tetovaže uklone iz igre uz isplatu od po 150 hiljada američkih dolara kazne po slici koja je korišćena. Cela tužba je pokrenuta oko osam tetovaža koje nose igrači, samim tim i njihovi virtuelni pandani, LeBron James, Kobe Briant, Eric Bledsoe, DeAndre Jordan i Kenyon Martin. Navodno, Solid Oak studio je već pokušao da licencira sporne tetovaže i za to su tražili preko milion dolara.

Kopirajt na tetovaže, inače, ne postoji, a iz tatu studija koji je odlučio da tuži Take-Two tvrde bi svi crteži i grafike koje njihovi umetnici rade trebalo da budu zaštićeni zakonom. S druge strane, tetovaže su rađene po narudžbini i mnogi smatraju da pripadaju upravo igračima koji ih nose i za čiji je lik izdavač igre platio licencu.

Šta vi mislite?

Osim ovde, o igrama čitajte na gejmerskom sajtu PLAY.co.rs i partite nas na Facebook-u, Twitter-u i Instagram-u.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS