• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

M:TEL BL POLUMARATON: Banjalučani, na vas je red!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Drugi banjalučki polumaraton biće održan 8. maja, a organizatori se nadaju da će na njemu učestvovati više takmičara nego na premijernom izdanju. Promoter ovogodišnje trke je bh. olimpijka Lusija Kimani.

 Drugi m:tel banjalučki maraton 2016 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjaluka je od prošle godine na mapi evropskih i svjetskih takmičenja u polumaratonu.

M:tel banjalučki maraton 2015. godine premijerno je održan u najvećem gradu Republike Srpske, a za 8. maj tekuće godine planirano je drugo izdanje trke kroz Banjaluku. I ove godine, generalni sponzor polumaratona biće kompanija m:tel.

Pripreme za drugi m:tel banjalučki maraton su u toku, kampanja je i zvanično počela, a direktor trke Vladimir Selec na današnjoj pres konferenciji osvrnuo se prvo na premijerno izdanje trke.

"Želio bih da se zahvalim našim sponzorima, kompanijama m:tel i Nektar. Prošle godine m:tel je podržao našu trku na 21 kilometar, a i ove godine je naš glavni sponzor. Izuzetno smo zadovoljni prošlogodišnjim izdanjem polumaratona. Sada znamo mnogo više. Za grad Banjaluku to je jedno veliko iskustvo, uglavnom pozitivno. Dobili smo pozitivne kritike od svih takmičara, kako banjalučkih, tako i stranih, te gledalaca", istakao je Selec.

Pripreme za drugo izdanje m:tel banjalučkog polumaratona već dugo traju, a u odnosu na premijernu trku, u drugoj se očekuju i određene novine.

BROJKE

Na prvom banjalučkom polumaratonu 2015. godine učestvovalo je 998 takmičara (730 muškaraca i 238 žena) iz 23 države Evrope i svijeta. Na "Nektar Fun run" trci zadovoljstva učešće je uzelo 1.600 trkača, te 3.000 djece. Osim toga, sve učesnike bodrilo je više do 10.000 građana Banjaluke.

"Već od završetka prošlog polumaratona krenuli smo sa pripremama za ovogodišnji, koji će biti održan 8. maja. Ove godine imamo i jednu novinu, a to je banjalučka polumaratonska štafeta, na kojoj će po četiri učesnika trčati po pet kilometara, u muškoj, ženskoj i mješovitoj konkurenciji. Nadamo se da ćemo još više motivisati naše sugrađane da nam se pridruže. Imaćemo i trku na tri kilometra 'Nektar fun run' za građane, bez ikakvih ograničenja. Ako može cijela Banjaluka da trči, neka trči. Mi bismo bili prezadovoljni", poručio je direktor polumaratona u gradu na Vrbasu.

Prema njegovim riječima, već sada prijavljeno je više od 500 učesnika iz dvadesetak zemalja, što je za trećinu više nego prošle godine.

"Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže. Dođite, spremite se, potrčite. Mi ćemo vam pomoći. Škola trčanja GBT nedjeljom od 10 časova u parku Mladen Stojanović organizuje besplatne pripreme za polumaraton. Ovo je odlična priča za promociju grada. Čekamo vas, vi ste na potezu!"

Član organizacionog odbora polumaratona i direktor marketinga Goran Ćorić, posebno se zahvalio sponzorima, bez kojih organizacija jednog ovakvog događaja ne bi bila moguća.

Na drugi m:tel banjalučki polumaraton mogu se prijaviti svi. Kotizacija je 40 KM, a prijave za maraton su na zvaničnoj stranici: www.banjalukamarathon.com

"Prošle godine kompanija m:tel je prepoznala naš rad i ove godine su tu. Zahvaljujem im se na tome. Ove godine imamo i novog prijatelja, a to je naša Lusija (Kimani), koja će biti zaštitno lice polumaratona.Naša Lusi će nam pomoći u promociji, ali i obuci i edukaciji ljudi kroz Školu trčanja GBT. S druge strane, polumaraton će od svojih sredstava, koja nisu velika i teško ih sakupljamo, odvojiti dio da pomognemo Lusiji tokom priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Našli smo zajedničku mogućnost da pomognemo jedni drugima", istakao će Ćorić.

Kako su naglasili organizatori, želja je da se na ovogišnjem polumaratonu pojavi više od 5.000 trkača.

"Sa ovim brojem ušli bismo u konkurenciju dva, tri najveća događaja u regionu. Prošle godine dobili smo nagradu od Grada Banjaluke za sportski događaj godine, a ove godine pretendujemo da to bude najbolji događaj bar u Bosni i Hercegovini", naglasio je Ćorić.

U ime kompanije m:tel, koja je generalni sponzor polumaratona i koja je prva prepoznala značaj ove manifestacije, Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji m:tel, poručio je:

"Prvi put je najteže i moram priznati da je to bio hrabar potez naše kompanije. Banjaluka je pokazala da može biti organizator i pravog maratona. Želja nam je bila da pomognemo akciju koja je na početku bila na nivou entuzijazma i sad sve poprima obrise ozbiljne trke. Sad već možemo da pričamo o drugom polumaratonu. Drago mi je što sada svi evropski gradovi mogu da kažu da u Banjaluci postoji nešto veliko, da poprima konture velikog grada i mi ćemo uvijek podržati nešto takvo", naglasio je Mišić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bh. olimpijka Lusija Kimani promoterka je ovogodišnjeg banjalučkog polumaratona.

"Prošle godine je bilo izuzetno lijepo i čestitala bih organizatoru na sjajnoj trci. Prelijep je osjećaj trčati banjalučki polumaraton. Ove godine želja mi je da što više građana Banjaluke učestvuje. Ne samo da trči, nego i da šeta, druži se, upoznaje druge ljude, navija i da uživamo. U posljednje vrijeme stalno sjedimo za računarima, a mnogo je zdravije biti na svježem vazduhu, trčati i družiti se. Željela bih da se i zahvalim organizatorima, s obzirom da je za pripreme za veliko takmičenje potreban novac, a mi ćemo zajedničkim snagama pomoći jedni drugima", poručila je najbolja atletičarka iz BiH, koja je prošle godine osvojila treće mjesto u ženskoj konkurenciji na m:tel banjalučkog polumaratonu, a Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće joj treće u karijeri, poslije Pekinga 2008. i Londona 2012. godine.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istina

Princip kako bez velike finansijske pomoći institucija moze da se organizuje vrhunska manifestacija

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC