• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HTC HIT: Za 10 minuta prodato 15.000 VIVE uređaja!

Autor mondo.rs

HTC i Valve oživljavaju virtuelnu realnost komercijalnom verzijom VIVE sistema koja se korisnicima očigledno izuzetno dopada, iako košta čak 799 evra!

 HTC VIVE prodat u 15.000 komada Izvor: MONDO portal.

HTC je najavio upotpunjen VIVE sistem virtuelne i hibridne realnosti na Mobile World Congressu, koji je dostupan za naručivanje isključivo onlajn.

HTC se snažno okrenuo virtuelnoj realnosti tj. njenom približavanju običnom korisniku i na Mobile World Congressu je prikazao nove demo primere koje su svi zaniteresovani korisnici mogli da isprobaju. Red je bio podugačak, a kako je MobIT to učinio već nekoliko puta do sada interesovale su nas neke druge stvari o čemu nam je HTC tom prilikom rekao nešto više. Zapravo, HTC je otkrio prilično lepu vest da je u partnerstvu sa kompanijom Valve spremio komercijalnu verziju VIVE sistema virtuelne realnosti.

Taj upotpunjeni Vive sistem, zasnovan na Steam VR platformi, predstavlja još jednu tehnološku inovaciju - Vive Phone Services.

Omogućujući vam da ostanete povezani sa stvarnim svetom bez napuštanja virtuelne realnosti, Vive Phone Services demonstrira sposobnost kombinovanja obe realnosti, bez gubljenja dodira sa ijednom od njih. Omogućujući vam da primate i odgovarate na dolazne i propuštene pozive, čitate tekstualne poruke, šaljete brze odgovore i proveravate predstojeće događaje iz kalendara direktno preko VR kacige, sistem stvara hibridnu realnost koja otvara čitav jedan svet novih mogućnosti za korisnike, ali i za preduzeća.

Komercijalna VIVE verzija nadovezuje se na prethodno predstavljenu verziju VIVE Pre, ali ima neka unapređenja. Među njima su poboljšani bežično-praćeni kontroleri sa taktilnim odgovorom i dvostepenim okidač-tasterima, prednja kamera uz pomoć koje se realni objekti „ubacuju“ u virtuelni svet, redizajnirani kaiševi za kacigu koji omogućavaju veću stabilnost i bolju ravnotežu zahvaljujući prerađenom dizajnu, kao i napredan vizuelni sistem sa bolje osvetljenim ekranom koji pruža dublji osećaj „uronjenosti“ u virtuelnu realnost.

Cenom od 799 evra, komercijalno izdanje VIVEa će se isporučivati sa dva „punokrvna“ VR naslova - doživljaja za ulaz u VR svet:

- .Simulator poslova: Arhiva iz 2050 (Job Simulator: The 2050 Archives), proizvođača Owlchemy Labs: U zamišljenom svetu budućnosti, u kome su roboti zamenili sve ljudske poslove, zakoračite u „Simulator poslova“ i naučite kako je to izgledalo „baviti se nekim poslom“ i

- Fantastična naprava (Fantastic Contraption), proizvođača Northway Games u saradnji sa Radial Games: Zamislite da hodate travantim ostrvom na nebu, i svojim rukama sklapate mašinu veličine konja, a zatim gledate kako funkcioniše u pravom svetu.

Kakav računar mi treba

Da biste doživeli VR na pravi način trebaće vam i prilično jak računar, pa smo odlučili da napravimo mali vodič za sastavljanje jedne takve konfiguracije, ali naravno prilagođene srpskim uslovima, dakle da je što jeftinije, a ipak funkcionalno. Cena - od 750 do 850 evra minimum. Ostale opcije, vodič i detalje vidite OVDE.

No, nije sve u igrama. Uz naslove dostupne lansiranjem, HTC saradnjom sa razvojim timovima podstiče kreiranje sadržaja iz raznih oblasti među kojima su, pored zabave i maloprodaja, obrzovanje, dizajn, zdravstvo i automobilska industrija.

VIVE je od samog početka predvodnik u domenu sistema virtuelne realnosti, uz nekoliko pionirskih, inovativnih tehnologija HTC-a”, prokomentarisala je Šer Veng, predsednica i direktorka kompanije HTC.

Od trenutka prvog objavljivanja VIVEa, u ovo vreme prošle godine, neumorno smo radili sa kompanijom Valve na pružanju najboljeg VR doživljaja širokom tržištu, osvojivši više nagrada i dobrih kritika medija, potrošača i industrije.

Sa komercijalnim izdanjem VIVEa sad možemo da ostvarimo svoju konačnu viziju: uvođenje VIVE sistema u domove širom sveta da bi ljudi mogli da dožive impresivnu virtuelnu realnost na način koji pobuđuju i raspiruje maštu i istinski menja svet”.

#HTCVive prodavace se za 799 evra. #HTC #Valve #VirtualReality #MWC16 #MobIT_MWC16

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Za 10 minuta naručeno 15.000 VIVEa!

Komercijalna verzija VIVEa dostupna je za onlajn naručivanje od 29. februara, sa kompletiranom dostavom i potpunom dostupnošću od 1. aprila. Da je HTC „ubo“ hit govori i podatak da je za samo 10 minuta „planulo“ tj. naručeno preko 15.000 HTC VIVE kompleta koji će se uskoro naći u domovima naručilaca. Naime, Vrlo brzo nakon što je uređaj pušten u prodaju Šen Je, jedan od direktora kompanije HTC, je putem Twittera objavio da je prodato čak 15 hiljada primeraka samo tokom prvih deset minuta prodaje, što kompanija nije dalje komentarisala. HTC svakako može da računa na podršku korisnika, koji su očigledno čekali nešto poput HTC VIVEa.

Uz cenu od 799 evra, VIVE je prvo kompletno VR rešenje koje stiže sa dva bežična VR kontrolera, uz senzore pokreta u prostoru veličine sobe i kacigom (HMD) sa ugrađenom kamerom i telefonom, plus dva VR naslova.

Integracija SteamVR platforme u ovaj paket obezbeđuje redovnu nadogradnju i ažuriranja kompletne VIVE opreme najnovijim opcijama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

HTC VIVE.
Izvor: HTC VIVE.

Tagovi

htc

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS