• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša i “Lešinari” gledali poraz Borca

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca doživjeli ubjedljiv poraza na Otoci. Olimpic je slavio 3:0, Raspudić isključen. Željo sa penala do tri boda protiv Veleža. Dvije "nule" u 20. kolu Premijer lige BiH.

 Premijer liga BiH 20. kolo rezultati Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjalučki Borac je u problemu. Crveno-plavi poslije remija sa liderom Slobodom, ni u drugom meču proljećnog dijela sezone u Premijer ligi BiH nisu ostvarili prijeko potrebnu pobjedu.

Umjesto toga – poraz. Olimpik je u meču 20. kola Premijer lige BiH slavio sa ubjedljivih 3:0 i gurnuo Borac još dublje ka dnu tabele. Da stvar bude gora po Banjalučane, Boris Raspudić je isključen i neće moći da pomogne svom timu na sljedećem meču.

Prije početka meča sudiji Darku Obradoviću koji je na ovom meču bio peti arbitar predstavnici Olimpica uručili su zahvalnicu jer je nedavno na meču juniorske lige njihovom mladom igraču spasio život brzom intervencijom.

Iako je Borac bio nešto bolji rival u prvih pola sata, domaćin je poveo u 29. minutu preko Veldina Muharemovića.

Propustio je Toni Jović dobru šansu prije vodećeg gola domaćih, a i nakon primljenog pogotka crveno-plavi nisu posustajali, ali lopta nije htjela u gol Sarajlija.

Prvih 35 minuta utakmice posmatrao je i selektor BiH Mehmed Baždarević, koji je potom napustio stadion na Otoci, a sutra će gledati duel Slobode i Radnika u Tuzli.

U drugom dijelu igralo se borbeno na obje strane, a bilo je i sitnih varnica na terenu, srećom sve se brzo smirilo bez većih posljedica.

Na isteku jednog sata igre veliki peh za Borac! Boris Raspudić je zbog starta kao posljednji igrač odbrane zaradio direktan crveni karton i Banjalučani su ostali sa desetoricom.

Olimpic je to iskoristio i deset minuta kasnije stigao do drugog gola preko Anđušića, koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu i matirao Ružića. U drugom poluvremenu viđena je i jedna sporna situacija, igrači Borca pri rezultatu 2:0 tražili su jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom domaćina, ali sudija se nije oglasio.

Sudbinu Borca na ovom meču zapečatio je Uzelac pet minuta prije kraja pogotkom za 3:0. Borac je na ovom meču imao veliku podršku svojih vjernih navijača, popularnh "Lešinara", ali nažalost nije opravdao njihova očekivanja.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U finišu prvog poluvremena Drina je povela protiv Slavije golom Slavka Čulibrka i tako nagovijestila nastavak odličnih izdanja na početku drugog dijela sezone. Ipak, Zvorničani nisu izdržali svih 90 minuta, već minut manje.

Slavija je minut prije kraja sa bijele tačke stigla do remija 1:1, a strelac je bio Pušara.

Jedanaesterac je odlučio i meč u Vrapčićima, gdje je Velež uprkos svim problemima prikazao herojsku igru i odlijevao zahuktalom Željezničaru.

“Rođeni” su u prvom poluvremenu čak zaprijetili. Veliku šansu imao je mladi Tarik Isić u 35. minutu, kada je izašao sam pred golmana gostiju, ali je Vedran Kjosevski sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Željezničar je napadao, a do tri boda došao je iz jedanaesterca koji je opravdano dosuđen nakon što je Kosorić šutirao, a lopta pogodila jednog igrača domaćih u ruku. Siguran realizator za !:0 i tri boda u Mostaru bio je Bekrić.

Mladost i Vitez odigrali su bez golova, kao i Travnik i Rudar Prijedor.


PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Travnik - Rudar Prijedor 0:0

Drina - Slavija 1:1 (1:0)
/Ćulibrk 42 – Pušara 89 penal/

Olimpik - Borac 3:0 (1:0)
/Muharemović 29, Anđušić 70, Uzelac 85/

Mladost - Vitez 0:0

Velež - Željezničar 0:1 (0:0)

/Bekrić 59 penal/

17:00 Sarajevo - Čelik

Nedjelja:
15:00 Sloboda - Radnik
17:00 Široki Brijeg - Zrinjski

TABELA: Sloboda (-1) 41, Zrinjski (-1) 40, Radnik (-1) 38, Široki Brijeg (-1) 36, Sarajevo (-1) 35, Željezničar 34, Čelik (-1) 29, Slavija 29, Vitez 27, Mladost 27, Olimpik 22, Borac 19, Travnik 19, Rudar Prijedor 17, Drina 13, Velež 8.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jadno

Jadno je da je Borac u 20 kola dao svega 13 golova. Više bi dala i Brestovčina

vex

Još jedna ovakva predstava i gledaćemo ga u derbiju s BSKom sledeće sezone.Žalosno na šta je nekadašnji pobjednik kupa SFRJ spao.

Jordan

Borac opet po starom

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC