• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stadion OFK Beograda renovira se za - prodaju

Autor mondo.rs

Na Staroj Karaburmi uskoro će ponovo početi radovi, koji su obustavljeni krajem novembra a onda će biti raspisan tender za prodaju Omladinskog stadiona

 Stadion OFK Beograda poslije rekonstrukcije na prodaji Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Na stadionu OFK Beograda uskoro će ponovo početi da bruje mašine, četiri meseca nakon što je građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda utvrdio da investitor ne poseduje odobrenje za izvođenje radova i naložio da se sve vrati u prvobitni položaj.

Prioritet? Reflektori, jer bez njih sledeće sezone neće moći da se igra.

"Na dobrom smo putu da do leta završimo sve poslove, pa će OFK Beograd dobiti reflektore. Cela priča je na relaciji klub - Grad. Naime, OFK Beograd mora da Gradu Beogradu donira reflektore i novac za rekonstrukciju stadiona. Procedura dalje nalaže da se pripremi topografski snimak i napravi pregled ugovora koji se predaje Skupštini grada, što smo mi već uradili", izjavio je za "Večernje novosti" generalni sekretar "romantičara" Aleksandar Pivić.

"Kada se stave potpisi na projekat, Grad kao vlasnik stadiona traži dozvolu, a ne mi. S tom dozvolom mi počinjemo s radom, a za postavljanje stubova za reflektore potrebno je oko mesec dana. Nema razloga da do jula i početka novog prvenstva ne završimo čitav posao. I reflektori će obasjati Karaburmu", objasnio je Pivić.

Stvari su konačno izgleđene, OFK ima spreman novac i validni gradski papir učiniće da se nastavi sa rekonstrukcijom.

"Novac smo obezbedili, jer inače ne bismo ni počeli s radom. Stubovi su napravljeni, tako da, kada krenemo, možemo nesmetano da radimo. To će nas koštatiti 300-400.000 evra, a ta donacija Gradu će podići i vrednost stadiona. Sada možemo da primamo navijače na Istok i na delovima Severa i Juga, a to je oko 3.000 stolica, što je neophodan minimum da igramo utakmice Superlige. Zapadna tribina ima problema jer je u pitanju klizište. Počeli smo s rekonstrukcijom, a kada dobijemo odgovarajuće papire, nastavićemo tamo gde smo stali, pa ćemo i taj problem rešiti u hodu. Kada sve završimo, OFK Beograd će moći da gleda 15.000 navijača".

A nakon renoviranja - prodaja!

"Koliko ja znam, kada se svi radovi završe, Grad će raspisati tender kako bi se stadion prodao!", napomenuo je Pivić ne želeći da komentariše da li je to dobro ili loše za OFK Beograd.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC