• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isti kao iPhone

Autor mondo.rs

Novi modeli kineskog proizvođača dolaze sa već viđenim dizajnom.

Kompanija Oppo predstavila je dugo očekivane R9 i R9 Plus modele pametnih telefona. Iako deluju dosta slično, kada je hardver u pitanju postoje neke razlike.

R9 je manji model, sa Full HD ekranom veličine 5.5 inča. Ono na šta je Oppo ponosan, jesu vrlo male ivice oko ekrana. Veličina ovih ivica iznosi svega 1.66 mm. Dimenzije telefona iznose 151.8 x 74.3 x 6.6 mm.

Telefon pokreće MediaTek Helio P10 octa-core čipset u kombinaciji sa 4GB RAM memorije. Interna memorija iznosi 64 GB. Naravno, tu je i slot za microSD kartice kapaciteta do 128GB.

Ono što je zanimljivo u vezi sa ovim modelom jesu njegove kamere. Tj. prednja kamera koja ima 16 MP dok je glavna kamera na zadnjoj strani nesto slabija - 13MP.

R9 Plus, veći model, dolazi sa malo većim ekranom od 6 inča, Full HD rezolucije. Umesto MediaTek procesora, pokreće ga Snapdragon 652 čipset. Uređaj ima 4GB RAM memorije i 64GB interne memorije koja takođe može da se proširi memorijskim karticama kapaciteta do 128 GB. Zapravo, reč je o hibridnom slotu koji omogućava korišćenje dve SIM kartice ili jedne SIM kartice i memorijske kartice.

Za razliku od manjeg modela, veći model ima dve kamere od 16MP, jedna na zadnjoj, jedna na prednjoj strani za selfi fotkanje. Ovaj model obradovaće sve one koji vole da snimaju video snimke u 4K rezoluciji.

Oba modela dolaze sa skenerom otiska prsta na prednjoj strani kao i VOOC podrškom za brzo punjenje.

Ugrađena baterija u manjem modelu je kapaciteta 2850 mAh, dok je baterija u većem modelu kapaciteta 4120 mAh.

Jedini detalj koji neće obradovati buduće vlasnike je verzija Android operativnog sistema - Lollipop 5.1.1. Kao što već znate, Google je pre nekoliko dana predstavio Android N verziju.

Oba modela dolaze sa podrškom za 4G LTE mreže. Cena telefona u Kini iznosi 430, odnosno 510 dolara za veći model. Prodaja startuje početkom sledećeg meseca, prenosi GSM Arena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS