Alis Kuper "renta" Zelenkovac?!

Slavni roker ne traži pare, već navodno nudi 365.000 dolara onima koji izdrže u Borinoj brvnari u Podrašnici - godinu dana, bez telefona, interneta, tv-a, radija i kontakta sa ljudima!

2
A- A A+
Zelenkovac, priroda Foto: MONDO/Goran Arbutina

Na zvaničnom facebook profilu slavnog rokera Alisa Kupera nedavno je postavljena slika šumske brvnare i ateljea poznatog slikara Bore Jankovića u ekološkoj zoni Zelenkovac kod Mrkonjić Grada.

Kontroverzni roker u fb statusu nudio je 365.000 dolara onima koji uspiju da godinu dana izdrže u Borinoj brvnari, bez telefona, interneta, tv-a, radija i kontakta sa ljudima.

Taj status "zapalio" je facebook i postigao enormnu čitanost - zabilježeno je 28.000 komantara, 52.000 šerova i preko 100.000 lajkova!!!

Vijest o tome odjeknula je širom regiona, mada su u međuvremenu slika i status povučeni sa stranice Alisa Kupera.

Zamolili smo Boru da za MONDO prokomentariše pojavljivanje njegovog Zelenkovca na profilu slavnog rokera.

"Fotografiju je napravio jedan naš gost iz Francuske, koji se oduševio se Zelenkovcem, a njegova fotka je nekako završila na profilu Alisa Kupera.

On u svom statusu, kao, nudi nagradu onima koji izdrže 365 dana bez kontakta sa civilizacijom. To je neka fora, koja je dobra i koja se razvila u odličnu diskusiju o tome kako preživjeti u prirodi. Po komentarima sam vidio da jedni ne mogu bez mobilnog, drugi ne mogu bez svoje porodice, treći bez psa, četvrti se brinu koliki će imati račun, svi su nešto spriječeni... Diskusija odlično oslikava modernog čovjeka, kuda on ide, da li se uopšte može odvojiti toliko dugo, itd...

Priča je otišla baš, baš daleko, a nama je to odlična reklama", kaže Boro za MONDO.

Slikar je pozdravio Alisa Kupera i njegove fanove preko facebooka i pozvao ih da dođu na Zelenkovac. Upitali smo Boru da li to znači da eventualno postoji mogućnost da Alis Kuper nekada nastupi na Džez festivalu ili Hajdučkom uranku. Boro nam je kroz smijeh odgovorio:

"Čekam da se javi, ako napravimo kontakt rado bi smo ga pozvali da dođe i ugostili. Ako bi se Alis Kuper lično zainteresovao, naravno, veoma rado bi ga primili!"

Inače, Zelenkovac je predivno i jedinstvene mjesto u regionu - u dubokoj borovoj šumi u Podrašnici kod Mrkonjić Grada slikar Boro Janković je na svojoj djedovini napravio galeriju, atelje, bungalove, ekološku i turističku zonu, gdje organizuje koncerte, džipijade, slikarske kolonije...

Ostale vijesti