• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha: Bez predrasuda prema ženskom fudbalu!

Autor mondo.ba

Vahid Halilhodžić poslao poruku podrške ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred kvalifikacionu utakmicu s Engleskom.

Selektor fudbalske reprezentacije Japana, Vahid Halilhodžić uputio je poruku podrške ženskoj nogometnoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja će u utorak, 12. aprila 2016. od 16 časova u Zenici igrati kvalifikacionu utakmicu za nadolazeće Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Engleske.

U prethodnoj utakmici sa Engleskom, reprezentativke BiH poražene su minimalnim rezultatom 1:0, što je kvalitetan rezultat obzirom da se radi o trećoj reprezentaciji svijeta kao protivniku.

"Ženski fudbal je širom svijeta jako popularan, a posebno ovdje u Japanu, jer su Japanke bivše prvakinje i aktuelne viceprvakinje svijeta. Radujem se što i naša reprezentacija BiH ima perspektivan tim i što ima priliku da protiv jake Engleske pokaže svoj kvalitet. Ne smije biti predrasuda prema ženskom fudbalu, ako hoćemo da budemo dio modernog svijeta. Fudbalerke su prave ambasadorke ovog najpopularnijeg sporta na svijetu. Zbog toga i mi moramo biti ponosni na naše fudbalerke i molim sve navijače i sve one koji vole fudbal da 12. aprila dođu u Zenicu i podrže naš ženski nacionalni tim u utakmicu sa Engleskom", istakao je popularni Vaha.

Halilhodžiću su se pridružile i ostale brojne ličnosti iz javnog života BiH, među kojima su Asmir Begović, Emir Spahić, Edvard Ferguson, Emir Bukovica, Samira Poričanin Petrešin, Samer Rešidat, Danijela Mijatović, Emir Delić, Emela Burdžović, Elameri Škrgić i dr.

Interes za utakmicu u Zenici je počeo da raste, a na društvenim mrežama se već pokrenula motivaciona akcija pod hashtagom #idemnautakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC