Vaha: Bez predrasuda prema ženskom fudbalu!

Autor:

Vahid Halilhodžić poslao poruku podrške ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred kvalifikacionu utakmicu s Engleskom.

Selektor fudbalske reprezentacije Japana, Vahid Halilhodžić uputio je poruku podrške ženskoj nogometnoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja će u utorak, 12. aprila 2016. od 16 časova u Zenici igrati kvalifikacionu utakmicu za nadolazeće Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Engleske.

U prethodnoj utakmici sa Engleskom, reprezentativke BiH poražene su minimalnim rezultatom 1:0, što je kvalitetan rezultat obzirom da se radi o trećoj reprezentaciji svijeta kao protivniku.

"Ženski fudbal je širom svijeta jako popularan, a posebno ovdje u Japanu, jer su Japanke bivše prvakinje i aktuelne viceprvakinje svijeta. Radujem se što i naša reprezentacija BiH ima perspektivan tim i što ima priliku da protiv jake Engleske pokaže svoj kvalitet. Ne smije biti predrasuda prema ženskom fudbalu, ako hoćemo da budemo dio modernog svijeta. Fudbalerke su prave ambasadorke ovog najpopularnijeg sporta na svijetu. Zbog toga i mi moramo biti ponosni na naše fudbalerke i molim sve navijače i sve one koji vole fudbal da 12. aprila dođu u Zenicu i podrže naš ženski nacionalni tim u utakmicu sa Engleskom", istakao je popularni Vaha.

Halilhodžiću su se pridružile i ostale brojne ličnosti iz javnog života BiH, među kojima su Asmir Begović, Emir Spahić, Edvard Ferguson, Emir Bukovica, Samira Poričanin Petrešin, Samer Rešidat, Danijela Mijatović, Emir Delić, Emela Burdžović, Elameri Škrgić i dr.

Interes za utakmicu u Zenici je počeo da raste, a na društvenim mrežama se već pokrenula motivaciona akcija pod hashtagom #idemnautakmicu.

Ostale vijesti