• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlandić za MONDO: Evo, dočekah i ja da dam izjavu

Autor mondo.rs

Napadač Crvene zvezde dobro raspoložen uoči povratka u startnu postavu. "Osećam se kao deo ekipe i osećam da mogu da pomognem", kaže uprkos dugoj pauzi zbog povrede.

 Petar-Orlandic-ponovo-u-timu-Crvene-zvezde. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nije se naigrao Petar Orlandić od dolaska u Crvenu zvezdu. Prošle sezone je bio akter u 13 utakmica (pet golova), ove u samo tri. Tek jednom u startnoj postavi, protiv Kairata u Beogradu, pa ne čudi što se još nije upisao u strelce.

Snažni napadač dugo je odsustvovao sa terena zbog povrede, ali bi u finišu sezone mogao da poboljša minutažu.

Ugo Vijeira je povredio zglob u "večitom derbiju" i teško da će naredne subote igrati u Čačku (17 časova), dok je Predrag Sikimić suspendovan za tu utakmicu zbog žutih kartona.

Dakle, osim ako ne bude velikog iznenađenja, napad crveno-belih protiv Borca predvodiće Orlandić.

"Dočekah i ja da posle osam meseci dam izjavu za medije", raspoložen je bio centarfor crveno-belih na poziv MONDA.

"Spreman sam već tri meseca. Radim sa ekipom punim tempom, pripreme sam prošao bez propuštenog treninga, davao sam golove... Sada čekam šansu koja će mi se, nadam se, ukazati u Čačku", dodao je.

Problemi za Orlandića počeli su sredinom jula, kada je posle sudara na treningu sa golmanom Damirom Kahrimanom doživeo potres mozga...

Izvor: MN PRESS

"Zbog toga sam dve nedelje morao da pauziram i propustio utakmice sa OFK Beogradom i Metalcem, a onda sam uoči trećeg kola i duela sa Radničkim iz Niša povredio zglob, zbog čega sam pauzirao šest meseci", podseća crnogorski napadač.

"Voleo bih da ostanem"

Petar Orlandić sa Zvezdom ima ugovor do kraja decembra 2017. godine i kaže da se nada da će ga odraditi do kraja. Ako ne i duže... "Sa trenerom Božovićem imam dobar odnos, ali još nismo pričali na tu temu. Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, jer je to trofejni klub i sa najboljim navijačima", jasan je Orlandić.

Povratak u tim, međutim, ne doživljava kao novi početak u crveno-belom dresu.

"Ma, ne... Osećam se kao deo ove ekipe i osećam da mogu da pomognem. Davao sam golove kada sam došao u klub i želim to ponovo. Nema boljeg osećaja nego kada posle gola trčiš ka 'severu'".

Zanimljivo je da se Orlandić vratio na teren baš u Čačku, u nedavnom duelu koji je završen bez pobednika - 1:1, golom Vijeire u nadoknadi. U 80. minutu zamenio je Plavšića.

"Jedva sam čekao da se to dogodi, ali sada bi trebalo da imam više vremena da se dokažem".

Borac se ove sezone pokazao kao "tvrd orah" za Crvenu zvezdu. Uz nedavni remi, jedini je srpski tim koji je uspeo da savlada ekipu Miodraga Božovića i to prilično ubedljivo (5:1 u Kupu Srbije).

"Ova ekipa ima jak karakter, oborila je rekord i sada idemo na to da sezonu završimo bez poraza. Verujem da će biti tako", ne brine Orlandić.

"Što se tiče ekipe Borca, prethodnu utakmicu protiv nas više od pola igrača im se valjalo po terenu nego što je igralo fudbal. To nas je dosta mučilo, ali sada znamo kako protiv toga", konstatovao je centarfor crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC