• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAD-BANJALUKA: Počelo je (FOTO)

Autor mondo.ba

Jubilarno, deseto izdanje trke "Beograd - Banjaluka" startovalo je sa beogradskog Trga Republike, a biciklisti će tokom prvog dana preći 132 km. Finiš današnje trke planiran je za 16 časova, kada će takmičari stići u centar Bijeljine.

 10. biciklistička trka Beograd Banjaluka Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" startovala je danas sa Trga Republike u prestonici Srbije.

Trku je počelo 108 takmičara iz 18 zemalja, koji voze za 19 timova. Prvu dionicu voziće od Beograda, preko Obrenovca i Šapca, te bez zaustavljanja i kontrole preći granični prelaz Pavlovića most, što je još jedan pokazatelj od kakvog je značaja ova manifestacije za države i gradove kroz koje prolazi, ali i sam sport uopšte.

S obzirom da je mondo.ba medijski pokrovitelj trke, naša ekipa je na licu mjesta, te ćete na našem portalu moći pratiti dešavanja tokom cijele trke "Beograd - Banjaluka".


Na trci je angažovano više od 1.000 policijskih službenika, 800 volontera, 130 osoba iz medija, te 120 osoba u tehničkoj organizaciji. Trka prolazi kroz dvije države (Srbiju i Bosnu i Hercegovinu), odnosno 15 gradova, dok će takmičari tokom dva dana odvesti približno 330 kilometara.

Drugog dana, u nedjelju, karavan desete Međunarodne bicikističke trke krenuće sa Gradskog trga u Tesliću tačno u podne. Planirano je da takmičari odvezu oko 185 kilometara, a redom će obilaziti Tešanj, Doboj, Derventu, Prnjavor i Laktaše, da bi kružnom trkom kroz Banjaluku (40 km) vožnja okončana na Trgu Krajine oko 17 časova.

Trka "Beograd - Banjaluka" održava se od 2007. godine. S obzirom da se nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke unije (UCI), kvalifikaciona je za Olimpijske igre. Tako je bilo 2008. godine za Peking, odnosno četiri godine kasnije za London, a i ovogodišnja trka "viza" je za Rio de Žaneiro.

Podsjetimo da trka osim sportskog aspekta ima i humanitarni. Naime, organizatori trke poklanjaju bicikle domovima za nezbrinutu djecu i višečlanim porodicama, organizuju događaje za mlađe uzraste, te aktivnosti za osobe starije dobi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC