• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAD-BANJALUKA: Buts pobjednik prve trke

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Vitalij Buts pobjednik prve trke Beograd - Banjaluka.

 Prva etapa biciklističke trke Beograd Banjaluka  Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Ukrajinac Vitalij Buts pobjednik je prve trke jubilarne 10. biciklističke trke Beograd -  Banjaluka.

Član ekipe Kols je prve etapu od Beograda do Bijeljine dužine 132 kilometra, prevezao u vremenu dva sata 39 minuta i 38 sekundi, vozeći prosječnom brzinom 49,6 km/h

Pobjedniku prve trke pehar je uručio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

" Danasnja trka bila je izuzetno teška, pri prosječnoj brzini većoj od 49 km/h. Bio sam izuzetno umoran pred sam kraj i nisam očekivao ovakav finiš. Želim da se zahvalim cijeloj mojoj ekipi na današnjem trudu i radu, jer su mnogo radili za mene dok su bili u bijegu. Ovo je naša prva pobjeda u ovoj sezoni", rekao je pobjednik prve trke za MONDO.

Očekivanja za sutrašnju trku?

" I danas smo očekivali drugačiji razvoj dogadjaja, ali desilo se da sam otišao u bijeg, a kasnije i pobijedio.Sutra nas očekuje jos teža trka od skoro 200 kilometara i teško je pretpostaviti šta će se dešavati", završio je Buts.

Drugog dana, u nedjelju, karavan desete Međunarodne bicikističke trke krenuće sa Gradskog trga u Tesliću tačno u podne. Planirano je da takmičari odvezu oko 185 kilometara, a redom će obilaziti Tešanj, Doboj, Derventu, Prnjavor i Laktaše, da bi kružnom trkom kroz Banjaluku (40 km) vožnja okončana na Trgu Krajine oko 17 časova.

Trka "Beograd - Banjaluka" održava se od 2007. godine. S obzirom da se nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke unije (UCI), kvalifikaciona je za Olimpijske igre. Tako je bilo 2008. godine za Peking, odnosno četiri godine kasnije za London, a i ovogodišnja trka "viza" je za Rio de Žaneiro.

Na trci je angažovano više od 1.000 policijskih službenika, 800 volontera, 130 osoba iz medija, te 120 osoba u tehničkoj organizaciji. Trka prolazi kroz dvije države (Srbiju i Bosnu i Hercegovinu), odnosno 15 gradova, dok će takmičari tokom dva dana odvesti približno 330 kilometara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC