• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH ima našu podršku na putu ka Olimpijskim igrama

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović uoči početka jubilarne, desete Međunarodne trke "Beograd - Banjaluka" izjavio je da je BiH rasadnik talenata i da je uvjeren da će u skoroj budućnosti imati predstavnika na OI.

 Branko Banović Podrška Srbije za BiH da dođe do Olimpijskih igara Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" napreduje iz godinu u godinu.

Interesovanje za ovaj spektakl raste, a samim tim i njen kvalitet, broj učesnika, sponzora, medija koji ga prate, gledalaca...

Pred početak jublarnog, desetog izdanja trke, porazgovarali smo sa Brankom Banovićem, predsjednikom Biciklističkog saveza Srbije, koji je za ovu trku imao samo riječi hvale.

"Svake godine trka je sve bolja i bolje ocijenjena. Naša trka svrstana je u 100 najbolje organizovanih trka na svijetu i nadamo se da ćemo nastaviti tu tradiciju, odnosno iz godine u godinu je sve bolje organizovati. Cilj nam je da već sljedeće godine ova trka pređe u višu kategoriju, kako bismo ovdje gledali sve vrhunske bicikliste Evrope i svijeta", naglasio je Banović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šta to nedostaje da bismo na trci "Beograd - Banjaluka" gledali najbolje svjetske i evropske takmičare?

BEOGRAD-BIJELJINA, TESLIĆ-BANJALUKA

Ukrajinac Vitalij Buts pobjednik je prve trke, koja je vožena u subotu na relaciji Beograd - Bijeljina. Ekipe su se zatim preselile u Teslić, gdje će danas od 12:15 časova startovati druga trka, do najvećeg grada Srpske, u dužini od 185 kilometara.

"Ne nedostaje mnogo. Nedostaje samo novac. To je osnova svega. Budžet nam je limitiran, nemamo dovoljno sredstava. Ali, radimo na tome da obezbijedimo inostrane sponzore i uvjeren sam da će već dogodine sve to biti na daleko višem nivou."

U Banjaluci se tokom dana očekuje lošije vrijeme nego u subotu, kada su biciklisti imali idealne vremenske uslove tokom trke na dionici Beograd - Bijeljina, dugoj 132 kilometra.

"Nadamo se da će vrijeme biti lijepo, jer zaista organizator s druge strane Drine se trudi maksimalno. Samim tim što trku prati nekolicina medijskih kuća, pokazatelj je da je sve organizovano na mnogo višem nivou nego ranije i čestitam im na tome. Vjerujem da će i na cilju u Banjaluci biti spektakl, samo da ga kiša ne pokvari", optimista je Banović.

...
Izvor: YouTube/MONDO

Međunarodna biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" boduje se za Svjetsko prvenstvo, a ujedno je i kvalifikaciona za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru predstojećeg ljeta.

Za razliku od Srbije, koja godinama unazad ima predstavnike na Olimpijskim igrama, takmičari iz Bosne i Hercegovine još uvijek su daleko od tih normi.

"Siguran sam da će Bosna i Hercegovina u sljedećem olimpijskom ciklusu imati predstavnika, jer zaista ima par izuzetno mladih, perspektivnih sportista. Sportista koji će, nadam se, izboriti kvalifikacije i da će se i BiH naći na sljedećim Olimpijskim igrama. Naravno, s obzirom da sarađujemo na svim nivoima, a ne samo na organizaciji ove trke, s naše strane će imati punu podršku i pomoć da do tog cilja i dođe", poručio je prvi čovjek Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC