• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Stević: Čeka me "pakao" u Rio de Žaneiru!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Srbiju će ovog ljeta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru četvri put u karijeri predstavljati Ivan Stević, iskusni 36-godišnji biciklista, koji je proteklog vikenda deveti put nastupio na Međunarodnoj trci "Beograd-Banjaluka".

 Ivan Stević o Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Najbolji biciklista Srbije, 36-godišnji Ivan Stević, ovog ljeta u Rio de Žaneiru učestvovaće na četvrtim Olimpijskim igrama u svojoj karijeri.

Član ekipe "Start Partizan" do sada je nastupao u Atini 2004, Pekingu 2008. i Sidneju 2012. godine, a sada je ispunio normu za najveću svjetsku sportsku smotru, koja će od 5. do 21. avgusta biti održana u Rio de Žaneiru.

Tokom priprema za odlazak na 31. Olimpijske igre, Stević je proteklog vikenda nastupio i na desetom, jubilarnom izdanju Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", a tom prilikom porazgovarali smo s njim o onome što ga očekuje predstojećeg ljeta, ali i o samoj trci koja je završena u nedjelju u najvećem gradu Srpske.

"Ne zato što je to naša trka, nego zaista svake godine je sve jača i jača konkurencija, a odziv ekipa je sve bolji i trka tako dobija na težini u ovom regionu. Vremenski uslovi su ti koji uvijek znaju da utiču na situaciju na drumu. Iskreno, meni ne odgovara hladno vrijeme i kada pada kiša", otkrio je Stević jedan od razloga zašto tokom trke "Beograd-Banjaluka" nije ostvario bolji plasman, s obzirom da je na dionici od Beograda do Bijeljine zauzeo 12. mjesto, dok je na trci od Teslića do Banjaluke bio jednu poziciju bolje plasiran.

Za nešto više od tri mjeseca, srpskog sprintera u Rio de Žaneiru očekuje daleko teža staza, ali i višestruko jača konkurencija.

"Nedavno sam boravio u Brazilu, kako bih obišao stazu i moram reći da mi uopšte ne odgovara. Ipak, sada mi je mnogo lakše da se pripremim. Znam kako da pristupim treningu, tj. kako da se fokusiram na brdo, odnosno uspon u posljednja tri kruga od skoro devet kilometara, jer to je ono što će obilježiti trku. Biće veoma teško zbog same staze, ali i konkurencije, jer zna se kakva je ona na Olimpijskim igrama", poručio je najbolji srpski biciklista.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Koliko je teško obezbijediti vizu za Olimpijske igre?

BIOGRAFIJA

Ivan Stević rođen je 12. marta 1980. godine u Beogradu, a profesionalno se biciklizmom bavi od svoje 25. godine. Do sada je u karijeri trijumfovao na velikom broju trka, od kojih se izdvaja etapna pobjeda na svjetskoj trci "Oko Džordžije" u SAD. Srbiju je tri puta predstavljao na Olimpijskim igrama (Atina, Peking, Sidnej), a plasman na OI u Kini 2008. obezbijedio je godinu dana ranije trijumfom na Svjetskom "B" prvenstvu u Južnoj Africi.

"Sam plasman na OI je velika stvar. Izuzetno je teško kvalifikovati se na Olimpijske igre. Ne samo za biciklizam, nego za bilo koji drugi sport. Pogotovo je to pojam za malu državu kao što je Srbija", objasnio je Stević.

Srbiju su u Brazilu trebalo da predstavljaju dva takmičara. Ipak, spletom okolnosti samo će Stević put Rio de Žaneira.

"Napravio bih jedno poređenje. Svjetski prvak Peter Sagan ide sam na OI, s obzirom da su Slovaci osvojili samo jednu kotu. To dovoljno govori koliko je teško doći do kote. Maksimalan broj je pet. Nažalost, mi smo imali dva takmičara, ali podjelom određenih mjesta Grci i mi smo izgubili po jedno mjesto. Cijelu sezonu smo se fokusirali na to da na OI odemo sa dva vozača i ponovimo ono što smo uradili iu Pekingu i u Londonu. Na našu žalost, oštećeni smo za to jedno mjesto, tako da ćemo nastupiti samo sa jednim takmičarom", zaključio je Stević na kraju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC