Akcija "Jezero": Uhapšena četiri dilera droge

Autor:

Pripadnici krim-policije CJB Doboj uhapsili su četiri osobe sa područja opštine Pelagićevo zbog osnovane sumnje da su, kao organizovana kriminalna grupa, uzgajali indijsku konoplju i proizvodili marihuanu koju su kasnije prodavali.

0
A- A A+

U operativnoj akciji "Jezero" uhapšeni su B.S, N.M, L.M. i M.Đ. zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, saopšteno je iz CJB Doboj.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča, juče su pretresene tri lokacije na području opštine Pelagićevo.

Pretresom kuće koju kao član porodičnog domaćinstva koristi M.Đ, između ostalog, pronađeno je i oduzeto 27 stabljika indijske konoplje uzgojene u saksijama, staklena tegla u kojoj je bilo 31,42 grama marihuane, digitalna vaga, te drugi predmeti koji se mogu koristiti za uzgoj indijske konoplje i proizvodnju marihuane.

Prilikom pretresa kuće u vlasništvu L.M. koju kao član porodičnog domaćinstva koristi i njegov sin N.M, pronađeni su i oduzeti 261 komad puščane municije različitog kalibra, 30 komada pištoljske municije i tri ručne bombe.

Pretresom kuće koju kao član porodičnog domaćinstva koristi B.S. pronađen je i oduzet pištolj za koji ovo lice nije posjedovalo dozvolu za držanje, kao i dva prazna okvira za pištolj.

Nakon kriminalističke obrade, ova lica danas su predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu.

Ostale vijesti