• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul pao u 92. minutu!

Autor mondo.rs

U polufinale prošli su golom u 95, večeras su pali u 92. minutu. Bilo je gusto na "El Madrigalu", "redsi" su imali i stativu, ali...

Kažu, "ko se mača lati, od mača i gine".

Liverpul je u polufinale Lige Evrope prošao golom u 95. minutu.

Večeras je pao u 92. minutu. Srećom po "redse", tu je i revanš narednog četvrtka na "Enfildu".

Nakon što je na "El Madrigalu" ovog četvrtka uveče po tradiciji pušten kultni hit liverpulske grupe "The Beatles", "Yellow Submarine", počeo je dinamičan, tvrd, borben i neizvestan meč, koji je rešen pred ulazak u poslednji minut nadoknade!

Munjevitom kontrom, odnosno asistencijom Denisa Suareza za Adrijana Lopeza, kojem je posle neshvatljive taktičke greške kompletnog tima Liverpula ostalo samo da tapne loptu u praznu mrežu, Španci su naneli prvi poraz Englezima ove sezone u Evropi:

Viljareal – Liverpul 1:0 (0:0).

Marselinjo i njegov tim jedini su ove sezone uspeli da pobede slavni engleski klub, koji je do polufinala stigao odigravši 12 mečeva bez poraza, ali videćemo hoće li teško stečena prednost, ali iz kontre za prepričavanje, biti dovoljna da klub iz predgrađa Valensije stigne do svog prvog evropskog finala.

Viljareal je ispadao u polufinalima Kupa UEFA 2003/04 od Valensije, Lige šampiona 2005/06 od Arsenala i Lige Evrope 2010/11 od Porta, a ove večeri stigao je do rezultata koji uz gol u gostima dovodi rivala u situaciju da mora da postigne tri za prolaz u finale, u koje će i bolji iz dvomeča Šahtjor - Sevilja, a 18. maja na "Jakob parku" u Bazelu - zna se - pobednik osvaja trofej i osigurava Ligu šampiona naredne sezone.

Malo pre presudnog momenta, veliku šansu za gol imao je Roberto Firmino, čiji je udarac golman domaćina, Serhio Asenjo, uspeo da odbije do stative i kasnije u gol-aut, što je uz veliku šansu koju je na početku meča propustio Džo Alen bilo najbliže što su gosti prišli žutoj mreži na raspordatom stadionu.

Umornog Firmina, koji je uz na poluvremenu zbog povrede zamenjenog Filipa Kutinja i Adama Lalanu, činio udarni trio Liverpula, u 90. minutu zamenio je dugo povređeni Kristijan Benteke. Kako je ušao u igru, sevnula je kontra "Žute podmornice" koja je Marselinjovom timu donela malu, ali veoma značajnu prednost pred revanš.


Zašto, u periodu sezone u kom nema povređenog centarfora Divoga Origija, nije bar minut odigrao Danijel Staridž, to zna samo Jirgen Klop, no i bez pravog napadača Liverpul je napravio dovoljno šansi da bar ne izgubi večeras, ako već nije bio kadar da dobije meč.

Viljareal je na kraju je oberučke prihvatio poklon, koji je napravio razliku na kraju 90-minutnog nadmetanja dvojice velikih takmičara, koji su se u jednom trenutku žestoko posvađali i umalo "zgrabili", ali su se u poslednji trenutak "iskulirali" i zagrlili, nasmejali...

Klop je uspeo na poluvremenu da digne svoj tim, "redsi" su bili nadigrani u prvih 45 minuta, ali su u nastavku bili bolji od domaćina, no kao i mnogo puta do sada skupo platili pad koncentracije.


Viljareal: Asenjo – Gaspar, Bertrand Bali (od 76. Musakio), Ruiz, Kosta – Pina, Bruno, Dos Santos (od 72. Kastiljeho), Suarez – Bakambu, Soldado (od 74. Adrijan).

Liverpul: Minjole – Klajn, Lovren, Ture, Moreno – Leiva, Alen, Milner – Lalana, Kutinjo (od 46. Ajb), Firmino (od 90. Benteke).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC