• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sevilja bliža finalu!

Autor mondo.rs

Dvostruki uzastopni osvajač Lige Evrope iz krajnje sumnjivog penala stigao do povoljnog rezultata pred revanš protiv Šahtjora na svom stadionu. Jeziva povreda Kron Delija.

Šahtjor - Sevilja 2:2 (2:1)!

Gosti iz Andaluzije su pogotkom Kevina Gameira sa "bele tačke" u 82. minutu stigli do remija, koji ih održava u nadi da mogu treću godinu zaredom da osvoje Ligu Evrope.

Šahtjor je u prvom polufinalnom okršaju dugo imao gol prednosti, ali je ostao bez željene pobede pošto je poljski sudija Marčinjak verovatno napravio grešku, dosudivši penal nakon starta Fereire na Vitolu.

Napadač domaćih vratio se da pomogne odbrani, na TV snimku se učinilo da je uklizao u prazno, ali krilni igrač Sevilje je poleteo i uverio arbitra da je kontakt postojao.



Tim Unaija Emerija izjednačio je na 2:2 desetak minuta pošto je na užasan način ostao bez veznog fudbalera Mikaela Kron Delija.

Iskusnom reprezentativcu Danske, koji je ušao sa klupe umesto Evhena Konopljanke, koleno je samo "iskočilo" i on je u ogromnim bolovima iznesen sa terena.



Iako je i u drugom poluvremenu bilo uzbuđenja napretek, većina golova viđena je u prvih 45 minuta.

Šahtjor je na neutralnom terenu u Ljvovu - gde je domaćin čitave sezone - uspeo da neutrališe rano vođstvo španskog tima, a zatim i da povede.

Branilac trofeja prvi je zatresao mrežu i to već u šestom minutu, posle akcije Banege i Gameira i sjajne završnice Viktora Pereza Vitola, koji je "lažnjakom" bacio Rakickog na travu i plasirao loptu pored nemoćnog golmana Pjatova.

Izjednačio je sa 18 metara Marlos (23. minut), na pas Rakickog sa polovine igrališta, da bi u 35. minutu Marlos bio asistent, a Taras Stepanenko egzekutor.

Brazilski ofanzivac je posle kornera sa leve strane izveo lep dribling, zatim idealno centrirao, a visokom Stepanenku ostalo je samo da skoči i glavom "zakuca" loptu iza leđa nepomičnog Davida Sorije.

Sevilja je Ligu Evrope (Ligu UEFA) osvojila 2006, 2007, 2014. i 2015. godine, a Šahtjor 2008. I jedni i drugi su bez poraza u finalima, ali ovog puta će u finalu biti mesta samo za jednog...

Odluka pada 5. maja uveče na stadionu Sančez Pichuan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC