• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo rutinski iskoristilo pehove Veleža

Autor mondo.ba

Sa tri gola u prvom poluvremenu, fudbaleri Sarajeva nagovijestili su ubjedljiv trijumf u "Vrapčićima" protiv Veleža. U nastavku mreže mirovale.

 Velež Sarajevo 0:3 izjave trenera Izvor: Samir Cacan/MONDO

Već nakon prvih 45 minuta duela u "Vrapčićima" bilo je jasno da će Sarajevo slaviti protiv Veleža.

"Rođeni" su doživjeli još jedan poraz, a ekipa koja je odavno prežaljena i eliminisana iz Premijer lige BiH, nije uspjela ozbiljnije da parira aktuelnom šampionu.

Već u petom minutu Haris Harba donio je vođstvo Sarajlijama da bi Ševko Okić u 22. minutu povisio na 0:2, U oba navrata asistirao je Haris Duljević, koji se pet minuta prije odlaska na odmor i sam upisao u strijelce za, ispostaviće se, konačnih 0:3.

U nastavku je priliku dobio i golman Matej Delač, koji se nakon višemjesečne pauze zbog povrede vratio na teren.

"Žao mi je što je Velež u ovoj situaciji. Momci su kvalitetni, mladi, neiskusni, ali ima tu prostora za napredak. Mi smo mnogo kvalitetnija ekipa. Dobro smo ušli u utakmicu. postigli golove na vrijeme, osigurali pobjedu, tako da smo u nastavku odigrali malo opuštenije u želji da se odmorimo za sljedeću utakmicu u srijedu", rekao je po završetku susreta Almir Hurtić, strateg tima sa "Koševa".

Već u srijedu, Sarajevo očekuje novi ispit. U goste im stiže Mladost.

"Do kraja moramo sve utakmice pobijediti. Još ništa nije gotovo. Želimo u Evropu, tako da nam je svaka utakmica izuzetno bitna", poručio je Hurtić.

Trener Veleža Zijo Tojaga svjestan je snage bordo tima, ali apostrofirao je na pehove koji tokom cijele sezone prate mostarski tim.

"Jazvin zbog problema sa bubrezima nije mogao nastupiti i to je bio veliki hendikep za nas. Onda nam se na početku susreta povrijedio i Kodro. Jednostavno, pehovi nas prate tokom cijelog prvenstva. Međutim, to ne umanjuje pobjedu Sarajeva. Daleko su bolja ekipa od nas i želim im mnogo sreće u borbi za Evropu", izjavio je Tojaga.

U narednom kolu, Velež igra mostarski derbi protiv Zrinjskog.

"Mnogo je problema. Utakmica sa Zrinjskim je ona koja daje dodatni motiv, probaćemo da se konsoludijuemo, da odigramo najbolje što možemo pa ćemo vidjeti šta će biti", poručio je trener Veleža, kluba sa bogatom tradicijom, koji će od naredne sezone ponovo igrati u Prvoj ligi Federacije BiH.

VELEŽ - SARAJEVO 0:3 (0:3)

VELEŽ: Bobić, Alikadić, Jakirović, Mahinić, Kodro, Serdarević, Rovčanin, Jakupović, Ćemalović, Lukomirak, Papaz. Trener: Zijo Tojaga.

SARAJEVO: Pavlović, Kadušić, Kovačević, Duljević, Okić, Emerson, Mihojević, Al. Bekić, Barbarić, Harba, Radovac. Trener: Almir Hurtić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC