• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Glumac, kaži nešto smešno"

Beogradski glumac Irfan Mensur izveo je večeras u Brčkom monodramu "Glumac, kaži nešto smešno", u okviru manifestacije "Proljeće u gradu".

Mensur je rekao Srni da se iza bizarnog naziva predstave, zapravo, krije njegov "obračun" sa publikom i sa onima koji u pozorište dolaze sa pogrešnom namjerom.

"Volim smijeh u pozorištu, posebno duhovite ljude. Ne volim one koji izazivaju smijeh primitivizmom, a ni publiku koja dolazi radi tog primitivizma. Ova predstava je obračun sa takvim ljudima i sa takvim pozorištem", naglasio je Mensur.

On ističe da je predstava "Glumac, kaži nešto smešno" nastala tako što je odlučio da skupi sve ono što su razni ljudi u posljednjih sedam-osam godina govorili o pozorištu, da bi, na osnovu toga, počeo borbu protiv estradizacije pozorišta.

"U stvari, nemam ništa protiv pozorišta koje liči na estradu, ali ne odobravam primitivnu estradu nigdje, pogotovo u pozorištu. To je veliki problem u ovom vremenu, ali o njemu niko javno ne govori", napomenuo je Mensur.

Manifestacija "Proljeće u gradu" biće nastavljena u ponedjeljak, 23. maja, u 19.30 časova u Domu kulture kada će se ljubiteljima pozorišne umjetnosti predstaviti zagrebački teatar "Egzit" komadom "Njuške".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop