• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Duh koji hoda" protiv korumpiranog sistema

Autor mondo.ba

Drama Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture "Duh koji hoda" odigrana je sinoć u okviru 19. Teatar festa u Banjaluci.

"Duh koji hoda" drama je Dejana Dukovskog u režiji Aleksandra Popovskog čiji glavni lik počinje borbu sa korumpiranim sistemom.

Osnovna ideja reditelja Aleksandra Popovskog nastala je iz potrebe da razjasni kako individualac može da djeluje u svijetu koji smo stvorili proteklih 15 godina.

Socijalno angažovana drama o našoj svakodnevici i pojedincu koji pokušavajući da odbrani vlastitu egzistenciju započinje obračun sa društvom.

Protagonista "Duha koji hoda", Aleksandar zvan Mara se bavi "neprofitabilnim zanimanjem", kako to definiše njegov bankar, objašnjavajući mu da će banka morati da mu oduzme kuću. Bankar je i sam rascijepljena ličnost, opslužuje sistem koji duboko prezire: prepoznajući u Mari buntovnika, daje mu pištolj kojim će ovaj redom pobiti negativce...

"Duh koji hoda" predstavlja poziv na revoluciju i osudu vremena koje živimo. Vizuelni identitet ovoj predstavi daje scenografija svojom multifunkcionalnošću koju potpisuju Tadžiser Sevinć i Saša Senković.

U glavnim ulogama su glumci Srpskog narodnog pozorišta Radoje Čupić i Nenad Pećinar. Ostale uloge tumače Dušan Jakišić, Milorad Kapor, Igor Pavlović, Strahinja Bojović, Jovana Stipić, Gordana Đurđević Dimić, Višnja Obradović i Danica Grubački.

U okviru festivala večeras nas na Velikoj sceni NPRS čekaju glumci Ateljea 212 sa predstavom "Kafa i cigarete - pozdrav iz Beograda".

Devetnaesti Teatar fest tradicionalno je podržala kompanija m:tel.

Pratite MONDO na Facebooku, Twitteru ili Instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop