• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vest dana u Engleskoj: Vardi košta samo 20 miliona

Autor mondo.rs

Ne samo Mahrez i Kante, već i Vardi navodno ima izlaznu klauzulu koju može lagano da plati veliki broj klubova. Da li je Lester bio nesmotren?

Izlazne klauzule obavezne su u Španiji, u ostatku Evrope fakultativne.

Mogu i ne moraju da postoje, a kako su u Lesteru rešili da ih praktikuju – mogli bi lako da ostanu značajno oslabljeni ovog leta!

Naime, "Daily Mail", nakon što je otkrio da zvezde novog šampiona Engleske, Ngolo Kante i Rijad Mahrez, mogu da odu ukoliko neko uplati "samo" 20 miliona funti, odnosno 26 miliona evra, danas je objavio ekskluzivnu informaciju da takva klauzula postoji i u ugovoru Džejmija Vardija.

Dakle, ako su ove informacije pouzdane, Lester – osim u slučaju da brzom brzinom uđe u pregovore sa trojicom ključnih igrača i izmeni stavke u ugovorima – praktično ne bi mogao da pregovara sa zainteresovanim klubovima ako su oni voljni da plate 20 miliona funti, a to ne bi bio problem za mnoge opasne igrače na kontinentu.

Hipotetički, Lester bi mogao da ostane bez trojice igrača za sumu koju je, recimo, Mančester siti izdvojio samo za Kevina De Brujnea.

Poređenja radi, Arsenal se namerio da za 45 miliona evra kupi Granita Džaku.

Potpredsednik "lisica", Ajavat Srivadhanafaba, navodno je priznao "Daily Mailu" da ovakve klauzule postoje, a ako nisu čudne u ugovorima Kantea i Mahreza, jer ko je očekivao da će oni osvojiti Premijer ligu kada su dolazili, čudno je da otkupna cena u Vardijevom slučaju nije povećana u februaru, kada je centarfor potpisao novi, jači ugovor sa klubom koji je u to vreme već bio kandidat za titulu, a sam igrač vodeći strelac lige.

Lester je Vardija doveo 2012. iz Flitvuda za samo milion funti. Iako bi mogao da zaradi 20 puta više, utisak je da bi mogao da ga izgubi za daleko manje novca od maksimalne dostižne cene.

A, EURO 2016 samo što nije počeo – "zakuca" li Vardi četiri, pet golova u mreže rivala, pitanje je da li će nositi plavi dres i u sezoni 2016/17.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC