• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Ispao Džumhur

Autor mondo.ba

Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Žoaa Souse iz Portugala sa 3:1 u setovima 2:6, 7:6, 6:4, 7:5.

  Damir Džumhur nije uspio!

Na startu drugog gren slema sezone u Parizu poražen je od Portugalca Žoaa Souse u četiri seta - 3:1 (2:6, 7:6, 6:4, 7:5).

Džumhur je odlično ušao u meč i već na početku oduzeo servis Portugalcu, a kad je u sedmom gemu napravio novi brejk, bilo je jasno da će osvojiti prvi set - 6:2.

Kako je dobro ušao u prvi, tako je loše počeo drugi set, pa je Sousa brzo poveo sa 5:0 uz dva brejka. Međutim, Džumhur se nije predao već je stigao do izjednačenja, ali je ipak poklekao u taj-brejku poslije velike borbe (10:8).

U trećem setu Damir je bio primoran da zatraži medicinsku pomoć nakon što je izgubio svoj servis, koji do kraja nije uspio da vrati (6:4) pa je Portugalac preokrenuo rezultat na 2:1.

Sousa je i četvrtom setu prvi uspio da oduzme servis rivalu, ali je već u narednom Sarajlija napravio "ribrejk" i tada se činilo da će smoći snage da izbori peti set.

Ipak, Portugalac je u 11. gemu ponovo stigao do brejka i nade u pobjedu Džumhura više nije bilo - 7:5.

U drugom kolu, Sousu očekuje bolji iz meča između Ernestsa Gulbisa i Andreasa Sepija, a Džumhur je izgubio bodove osvojene prošle godine (90) i slijedi mu novi pad na ATP listi za čak 10 pozicija.

Poraz je došao u izuzetno teškom trenutku kada se Damir bori za plasman na Olimpijske igre i imaće još posljednju priliku da naredne nedjelje, na nekom od čelendžer turnira, osigura nastup u Rio de Žaneiru.

TOK MEČA

ČETVRTI SET

Teniser iz BiH je otvorio četvrti set sigurnim servisom i onda napao Portugalca na njegov servis. Uspio je da stvori nekoliko šansi da "brejkne" rivala, ali nije uspio i rezultat je izjednačen na 1:1.

Džumhur je u petom gemu izgubio servis, ali je u narednom uzvratio "ribrejkom", da bi potom obojica ljubomorno čuvala svoj servis (5:5).

Međutim, Sarajlija je poklekao u 11. gemu četvrtog seta, a takvu prilliku nije mogao da propusti Sousa i riješio je set rezultatom 7:5.

TREĆI SET

U trećem setu oba igrača drže svoj servis. Džumhur je vodio sa 2:1, međutim, Portugalac je preokrenuo i u sedmom gemu oduzeo servis mladom Sarajliji, a potom i potvrdio ga za 5:3. Pokušao je Džumhur da napravi brejk i uvede set u neizvjesnu zavšnicu, ali je Portugalac zadržao sve napade i poveo sa 2:1 u setovima (6:4)

DRUGI SET

U drugom setu dominacija Souse. Odmah je napravio brejk, pa još jedan i još jedan i ekspresno je došao do vođstva 5:0. Ipak Džumhur se vraća i osvaja tri uzastopna gema i smanjuje na 5:3. Džumhur dolazi i do 5:5. Na kraju ovog seta rezultat je 6:6 i igraće se taj brejk. Kakav povratak Džumhura.

 Ipak Sousa osvaja set u taj brejku, koji je završen 10:8.

PRVI SET

Damir Džumhur je dobio prvi set 6:2. već u prvom gemu na servis Souse napravio je brejk. Džumhur je "držao" svoj servis, a novi brejk je napravio za vođstvo 5:2. Kasnije je na svoj servis došao do ubjedljivog prvog seta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC