• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Evo dokaza! Čelik nezakonito dobio licencu!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Borac poslao je u četvrtak svu potrebnu dokumentaciju i dokaze Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da je zenički Čelik na nezakonit način dobio licencu u Premijer ligi BiH.

 FK Borac: Dokazi da je NK Čelik dobio licencu nezakonito! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na konferenciji za štampu na Gradskom stadionu, prvi čovjek banjalučkog kluba Dejan Kusturić naglasio je da je Borac dobio "validne dokaze" da su Zeničani mimo procedure licencirani i da Borcu nije cilj da našteti Čeliku već da FS BiH moraju da važe ista pravila bez "dvostrukih aršina".

S obzirom da je FS BiH već proglasio regularnost prvenstva, po kojem je Borac ispao u Prvu ligu Republike Srpske, a Zeničani bili šesti na tebeli, "Velikan iz Platonove" je čelnicima FS BiH, FS RS, Komisiji za licenciranje, ali i medijima, kako je i obećao predsjednik Kustrurić, dostavio kompletnu dokumentaciju.

U saopštenju Borca se traži od FS BiH da u što hitnijem roku napravi reviziju licenciranja jer u slučajevima bivšeg trenera Čelika Vlatka Glavaša i fudbalera Eldina Adilovića, zenički klub nije izmirio svoje obaveze.

"Došli smo do saznanja da su prilikom licenciranja NK Čelik iz Zenice napravljeni propusti u dijelu finansijskog kriterijuma još u prvenstvenom propustu. Igrač Eldin Adilović i trener Vlatko Glavaš su preko advokatske kancelarije 'Stevanović' iz Bijeljine pokrenuli spor za neisplaćene plate pred Opštinskim i Kantonalnim sudom u Zenici. Sporovi su završeni konačnim presudama u februaru 2016. godine", navedeno je u saopštenju Borca, a iz priloženog je vidljivo da su presude okončane nepovoljno za NK Čelik.

- NK Čelik je bio dužan da u svojim poslovnim knjigama evidentira dug i po ovim slučajevima
- NK Čelik je bio dužan da izmiri sve obaveze u ovim predmetima prije zasjedanja Komisije za licenciranje ili da ima postignut dogovor o dinamici izmirenja obaveze
- NK Čelik je bio dužan odmah po saznanju i evidentiranju obaveza da o svemu obavijesti FS BiH
- Komisija za licenciranje je u skladu sa internim aktima dužna da u momentu saznanja o istima, a u skladu sa vlastitim aktima, da razmotri situaciju i donese odluku.

U saopštenju se između ostalog dodaje:

"Molimo Vas da pokrenete proceduru povlačenja licence za NK Čelik za učešće u Premijer lige BiH".

Borac osim toga zahtijeva da se pronađu krivci za ovo neodgovorno ponašanje u zeničkom klubu, ali i u Komisiji za licenciranje i da svi budu pozvani na odgovornost.

"Treba formirati komisiju koja će ispitati sve navode i činjenice, kao i utvrditi odgovornost svih - kluba, klupskog revizora, koji je angažovan od Saveza, finansijskog eksperta u administraciji za licenciranje. Ispitati i rad komisije, možda je i ona donijela nezakonitu odluku".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC