• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSD PARTIZAN: Zgroženi smo...

Autor mondo.rs

JSD izdao saopštenje povodom odluke da u FK uvede privremene mere.

 JSD PARTIZAN: Zgroženi smo... Izvor: MN PRESS

Privremena uprava od danas vlada Fudbalskim klubom Partizan!

To je odluka, koju je na osnovu Statuta, donelo Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, tačnije Upravni odbor, na čijem je čelu Milorad Vučelić.

U saopštenju se objašnjava zbog čega se preistupilo privremenim merama i ko će činiti Privremenu upravu. Kao što je MONDO radnije objavio, to su: general Radovan Radinović, Mile Jovičić i Milorad Vučelić.

"Za članove Privremene uprave FK Partizan imenujemo:

– Milorada Vučelića, predsednika JSD Partizan

– generala Radovana Radinovića, člana UO JSD Partizan

– Mileta Jovičića, člana Skupštine FK Partizan i dugogodišnjeg potpredsednika FK Partizan"

Na početku pisma ističe se da je JSD s pažnjom pratilo događaje u FK Partizan, kao i neuspelu Vanrednu Skupštinu, na kojoj je 24. maja izbio skandal, jer delegati nisu mogli da se dogovore čak ni oko prve tačke dnevnog reda - biranja Radnog predsedništva sednice na kojoj je između Ivana Ćurkovića i Nenada Bjekovića trebalo da se izabere novi predsednik kluba.

"Upravni odbor JSD ponavlja da legalne institucije FK Partizan uživaju punu podršku svih članica JSD Partizan, budući da su legalitet i poverenje u institucije jedini osnov na kojima može da počiva stabilnost, dignitet i uspeh bilo kog sportskog udruženja u celini.

Zgroženi smo i konsternirani nedoličnim ponašanjem delegata na Vanrednoj skupštini Partizana, posebno ponašanjem našeg proslavljenog igrača Sava Miloševića, koji, ujedno, obavlja i visoku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

Prekid ove skupštine je uslovio da je FK Partizan, dakle, više od šest meseci bez Predsednika i Upravnog odbora", piše u saopštenju u kojem se dalje navodi član 21. Statuta JSD Partizan, o kojem je MONDO takođe pisao.

"Imajući u vidu čl. 21. Statuta JSD Partizan, koji izričito ukazuje na okolnosti grubog i trajnijeg neispunjavanja obaveza Kluba u skladu sa Statutom FK Partizan, Upravni odbor JSD Partizan je jednoglasno doneo odluku o uvođenju privremenih mera u FK Partizan, čiji je smisao da se otklone sve nedoumice i štetne posledice prekinute Vanredne skupštine FK Partizan i omogući redovno funkcionisanje Kluba", navodi se.

Dalje se ističe da Statut JSD Partizan nedvosmisleno utvrđuje da se Skupština Kluba mora održati u roku od šest meseci od dana uvođenja privremene uprave u Klubu.

Zadaci Privreme uprave biće da izvrši neophodnu konsolidaciju u FK Partizan, obavi potrebne konsultacije sa svim relevantnim sportskim strukturama, okonča prelazni rok, stvori uslove da prvi tim uspešno nastupi u kvalifikacijama za Ligu UEFA i, najzad, dostojno zakaže i sazove Skupštinu Kluba", stoji između ostalog u saopštenju.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC