• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha Halilhodžić: Begiću i Meša, ne igrajte se!

Autor mondo.ba

Selektor Japana Vahid Halilhodžić poručio Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i kolegi sa klupe "zmajeva" Mehmedu Baždareviću da na Kirin kup moraju dovesti najjači sastav nacionalne selekcije.

  "Zmajevi" će učestvovati na Kirin kupu zajedno sa selekcijama Danske i Bugarske uz domaćina, ali će prema najavama Baždarević u Japan odvesti igrači iz Premijer lige BiH.

To se prema pisanju "Sport Avaza" nikako nije dopalo japanskom selektoru Vahidu Halilhodžiću.

"Čuo sam da su neki reprezentativci BiH otkazali. Nemam ništa zvanično jer mi niko nije potvrdio. Ako ne dođu, neće valjati. Nije u redu. Ako dođu bez glavnih igrača svašta ću reći (Elvedin) Begiću (predsjednik FS BiH) i Baždareviću", rekao je bosanskohercegovački trener.

Kormilara Japanaca želi da vidi BiH u najjačem sastavu, što je za sada, nemoguća misija.

"Ne znam od čega su igrači umorni. Pa i Danci i Bugari dolaze s najboljima, ne znam zašto BiH ne bi mogla. Nije ovo turnir bezveze, već vrlo jak. Nadam se da će to shvatiti u Savezu i Meša".

Kako sada stoje stvari u FS BiH je Kirin kup shvaćen kao "šansa za afirmaciju" mladih igrača.

"Ne bi se trebali igrati. Znaju šta su potpisali. Neka se sjete kako je i koliko Savez zaradio kad su igrali u Alžiru", podvukao je nekadašnji selektor te afričke države i na kraju ipak izrazio nadu da će "zmajevi" doći sa najvećim zvijezdama.

Selektor "zmajeva" je preko pomenutog sportskog lista odgovorio Mostarcu.

"Vaha, dolazimo da osvojimo turnir! Nadam se da će i Japan izboriti finale. Reprezentativci su oni koji počnu utakmicu", rekao je Baždarević i potom "spustio loptu".

"Vaha i ja smo prijatelji decenijama. Ništa nas ne može posvađati. I ja bih volio da je turnir u nekom drugom terminu. Kao što Vahu zanima uspjeh Japana, meni je stalo da pobjeđujem na svakoj utakmici. Ipak, za nas su kvalifikacije najvažnije. Turnir u Japanu je prilika da probamo neke druge igrače. I oni su reprezentativci, većina će početi kvalifikacije za Mundijal", naglasio je Meša.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC