• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj Čelik": Ako je sporno, reagovaće UEFA

Autor mondo.ba

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Darko Ljubojević oglasio se povodom "slučaja Čelik" odnosno tvrdnji banjalučkog Borca, da je zenički klub nelegalno dobio licencu za Premijer ligu BiH.

Banjalučki klub je nadležnima u FS BiH i FS RS dostavio dokumentaciju i "validne dokaze" da Čelik nije isplatio bivšeg trenera Vlatka Glavaša i napadača Eldina Adilovića što bi značilo da su Zeničani mimo propisanih pravila i procedure licencirani za takmičenje u narednoj sezoni prvenstva BiH.

Darko Ljubojević u izjavi za "Sportski žurnal" nije želio da se bavi osudama unaprijed, ali je objasnio sistem rada i odgovornosti.

"Ako je licenca Zeničana sporna onda je greška u prvom redu u klubu, odnosno revizorskoj kući koja je radila revizorsko poslovanje Čelika. Nadležna Komisija za licenciranje FS BiH postupa na osnovu dokumenata koje dobije. Ona nije u ingerencijama FS BiH već direktno polaže račune Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) i ona je ta koja daje 'zeleno svjetlo' za takmičenje. U ovom priči Savez nije odgovoran, a ako se utvrde nepravilnosti onda treba očekivati reakciju koja će pozvati na odgovornost".

Izvor: MONDO

Na Borčeve dokaze, koje je "Velikan iz Platonove" poslao čelnicima FS BiH, Fudbalskog saveza Republike Srpske i medijima, reagovao je i prvi čovjek FS RS Mile Kovačević.

"Određene indicije postoje, FK Borac je poslao prigovor potkrepljen dokumentacijom. U ovom trenutku ne bih mogao da dam decidniji odgovor kakav će epilog da bude. Treba sagledati sve činjenice i argumente, dokaze...Utvrditi ko je i za šta odgovoran", prenio je Kovačevićevu izjavu pomenuti sportski list.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Дабогда вам не дали да се веатите и дабогса испали из прве лиге рс

Maradona

Srbin sam,voleo bih da 10 naših klubova igra u premijer ligi!Ali dokle vise "Velikan ",velikan su kao i Leotar

Trebinje

@Maradona Zamolio bih te da ne vrijedjas Leotar.To je prvi sampion BiH.Titule koje je Borac uzimao je izmedju ostalog i zahvaljujuci Trebinju(stotine hiljada maraka godisnje su se upumpavale u Borac iz HET-a i Elektroprivrede).Zbog lopova ,Leotar jeste tu gdje jeste,a slicna sudbina ceka i Borac.NAPRIJED LEO!

Jordan

Prodana duso

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC