• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo i zvanično: Mističnost i romantika

Autor mondo.rs

Portugalac promovisan u novog menadžera Mančester junajteda. Ugovor potpisan na tri plus tri godine i vredan je 45 miliona funti. Za pojačanja 200 miliona funti.

  "Posebna mi je čast", bilo je prvo što je izgovorio Žoze Murinjo kada je sklopio dugovor sa Mančeser junajtedom. Ugovor sa "crvenim đavolima" potpisao je na tri godine, sa opcijom da ga produži na još tri.

Od petka, Murinjo je zvanično menadžer kluba sa Old Traforda!

Pokušaji da vest ostane u strogoj tajnosti nisu uspeli i ona je procurela u četvrtak posle podne, kada se pronela planetom brzinom svetlosti. Dileme više nije bilo - dvostruki prvak Evrope, sa Portom 2004. i Interom 2010, imaće zadatak da u narednom periodu vrati Junajtedu trofej prvaka Engleske. Minimum.

Murinjo će tokom tri godine ugovora zaraditi 45 miliona funti (oko 59 miliona evra)!

Portugalac je već krenuo u stvaranje tima i pokušaje da regrutuje pojačanja za novu sezonu. Od kluba je dobio 200 miliona funtui za pojačanja! Svakako, dovoljno.

 "Posebna je čast biti trener Mančester junajteda", rekao je Murinjo, a onda dodao nešto što se nimalo neće svideti navijačima Čelsija: "To je klub poznat i cenjen u celom svetu. Nijedan drugi klub nema ono što ima Mančester junajted - spoj mističnosti i romantike".

Portugalac je zatim nastavio...

"Uvek sam osećao bliskost sa Old Trafordom. To mesto budi neke važne uspomene za mene. Odnos koji sam imao sa Junajtedovim navijačima bio je poseban. Radujem se što sam od danas njihov menadžer i uživaću u veličanstvenoj podršci narednih godina".

Junajted je odmah posle raskida saradnje sa Lujom van Galom, nakon pobede u finalu FA Kupa, počeo završne pregovore sa Murinjom. Prema saznanjima britanskih medija, klub je novom treneru još u ponedeljak uplatio četiri miliona funti, kako ne bi došlo do promene i iznenadnog odustajanja u toku pregovora i rešavanja tehničkih problema sa sponzorima, odnosno Čelsijem.

"Žoze je jednostavno najbolji menadžer u fudbalu danas",rekao je Ed Vudvard, potpredsednik kluba.

"On je osvajao trofeje i inspirisao igrače u Engleskoj i širom Evrope. Naravno, Murinjo zna šta je Premijer liga, pošto je sa Čelsijem osvojio tri titule".

Sa Murinjom u Junajted dolaze i njegovi dugogodišnji saradnici Rui Faria i Silvino Louro.

Poslednji klub koji je vodio je Čelsi, sa kojim je osvojio titulu, ali je već u sledećoj sezoni imao katastrofalne rezultate, pa su "plavci" bili prinuđeni da mu uruče otkaz.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC