• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći Android problem uskoro će nestati

Autor mondo.rs

Google misli da je ovo pravo rešenje.

 Najveći Android problem uskoro će nestati Izvor: Promo/Sony Mobile

Jedan od najvećih problema kada je Android ekosistem u pitanju, jesu softverske nadogradnje, odnosno neredovne, spore nadogranje koje proizvođači isporučuju.

Google je više puta pokušavao da reši ovaj problem, ali, prema svemu sudeći to se nije dogodilo. Problem i dalje postoji.

Proizvođači su se prvo obavezali da svoje Android uređaje ažuriraju 18 meseci od početka prodaje, kao i da predstavljaju uređaje sa najnovijom trenutno dostupnom Android verzijom. Međutim, kada nisu poštovali ova pravila, nikakva kazna nije usledila.

Jedan od novijih koraka koji je Google preduzeo jeste ubacivanje informacije u vezi sa bezbednosnim ažuriranjem u okviru Settings aplikacije. No, nove informacije koje su se pojavile otkrivaju da Google sprema još nešto – javno će osramotiti sve proizvođače koji ne budu na vreme ažurirali svoje uređaje.

Bloomberg navodi da Google prati koliko je svakom proizvođaču potrebno vremena da obezbedi novo ažuriranje i da će na osnovu toga možda napraviti listu proizvođača pa će korisnici moći da vide koji od njih je najažurniji kada su softverske nadogradnje i bezbednosne zakrpe u pitanju. Google tek treba da odluči da li će ta lista postati javna i dostupna svima, piše Phone Arena.

Ovo će „obležiti“ sve proizvođače koji bi trebalo da budu vredniji kako bi ažurianja obezbedili što pre. Međutim, postavlja se pitanje da li će ovakva lista uopšte naterati proizvođače da se promene?

Problem je što na ovakve stvari malo ljudi obraća pažnju. Korisnici generalno ne mare mnogo, a oni su najbitniji kada su ovakve stvari u pitanju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mico

Bilo bi lijepo al cisto sumnjam...apple je samo zbog toga bolji

RECENZIJE

TIPS & TRICKS