• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović komandovao, Zvezda povela!

Autor mondo.rs

Crveno-beli i šesti put ove sezone pobedili ekipu Dejana Milojevića. U nedelju, u Mitrovici, igraće za plasman u finale.

 KLS: Zvezda pobijedila Megu i povela u polufinalnoj seriji Izvor: MN PRESS

Zvezda - Mega Leks 6:0!

I u šestom međusobnom okršaju ove sezone, ekipa Dejana Radonjića savladala je tim Dejana Milojevića i došla na pobedu od plasmana u finale plej-ofa.

Plejmejker crveno-belih Stefan Jović opravdao je ulogu lidera. Ulivao je sigurnost ekipi, razigravao je i završio meč sa učinkom od 11 poena, 9 asistencija i pet skokova. 

Sa njim na čelu, branilac titule napravio je korak ka plasmanu u finale, za šta mu je sada potreban još jedan trijumf. Naredni meč biće odigran u nedelju, u Sremskoj Mitrovici.

ZVEZDA - MEGA 77:66 (21:18, 22:12, 13:12, 21:24)

Koristeći Jovićeve asistencije, Simonović je u prvom poluvremenu "namestio" ruku i poenterski predvodio ekipu raspoloženu za šuteve. Završio je utakmicu sa 14 poena (4/9 za tri), a osim Jovića pratili su ga i Maik Cirbes (10 p, 8 sk), Tarens Kinzi (9,  4 sk) i Nemanja Dangubić (8), koji je rano ušao u probleme sa faulovima, čuvajući Radeta Zagorca.

Povreda Milera

Početkom drugog poluvremena, Kvinsi Miler odskakutao je do klupe Zvezde hramljući. Radonjić se uhvatio za glavu zbog očigledne povrede skočnog zgloba Amerikanca. Ostaje da se vidi da li će biti spreman za nedelju.

Na drugoj strani, kapiten Mege proveo je na parketu skoro 35 minuta, potrošio veliku energiju i otišao u svlačionicu sa "dabl-dabl" učinkom (20 p, 11 sk), koji nije bio dovoljan da Mega bude konkurentna favoritu.

Lekarski tim Mege uspeo je da oporavi za ovaj meč Nikolu Ivanovića (5 p, 5 as), ne i Timotea Luvavua, ali ni nastup crnogorskog "pleja" nije bio ključ za bravu čvrste odbrane crveno-belih.

Radonjićev tim kontrolisao je meč od sredine prve deonice do kraja. Odigrao je dovoljno da spreči i nagoveštaj iznenađenja i uz trijumf , utisak je, mislio je i na očuvanje snage za naredni meč.

Mega je ozbiljno zapretila vođstvu domaćina samo početkom druge četvrtine, kada je, na čelu sa sjajnim Jovićem, Zvezda hitro reagovala i utvrdila svoju prednost, koja je u 37. minutu išla i do 21 poena razlike.

Gost je napadao Zagorcem, domaćin je takve napade spremno dočekivao. U odbrani od reprezentativnog beka posebno se istakao Lazić, koji je u dva navrata bio neprelazan i za visoke igrače Mege - Nikolića i Zupca.

Radonjić je, u takvoj situaciji, rotirao igrače, održavao visok ritam, a Milojević zvao tajm-aute da obuzdava nalete domaćina.

Meč je uživo sa tribina pratio i generalni menadžer Boston Seltiksa Deni Ejndž.

Dok je utakmica odmicala, Zvezda je postajala sve preciznija (10/25 za tri), a Radonjić je u finišu pružio priliku i oporavljenom Marku Guduriću, koji je u poslednjim trenucima takođe pogodio iz daljine.

Meč je gledalo malo navijača i samo je 2.500 zvezdaša odgovorilo na apel trenera da dođu u halu "Aleksandar Nikolić" i podrže ekipu koja im je ove sezone pružila mnoge radosti. Oni koji su bili na tribinama imali su šta da vide od svog tima na početku plej-ofa.

Ova serija igra se na dva trijumfa, a pobednik će u finalu Superlige igrati protiv boljeg iz serije Partizana i FMP-a, koja će početi u subotu, na istom mestu.

ZVEZDA: Kinzi 9 (4 sk), Rebić (nije igrao), Dangubić 8 (2/4 za tri), Mitrović 3, Lazić 3, Micić 4 (4 as), Simonović 14 (4/9 za tri, 4 sk), Gudurić 3 (1/1 za tri), Jović 11 (5 sk, 8 as), Miler 7 (5 sk), Cirbes 10 (8 sk), Štimac 5 (7 sk)

MEGA: Simić, Rašić 9 (1/7 za tri, 4 sk, 4 as), Đoković (nije igrao), Veljković 2, Ivanović 5, Zubac (4 sk), Pavlović, Zagorac 20 (2/3 za tri, 11 sk), Simeunović 5, Nikolić 9, Janković 12.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE! ZVEZDA JE POVELA U SERIJI 1:0

40' 77:66 Popović pogađa za dva iz ćoška, Gudurić ubacuje desetu trojku za crveno-bele, a Zagorac poslednju na utakmici za Mega Leks.

38' 74:56 Trojka Zvezda, trojka Mega. Gudurić je ipak zaigrao večeras i asistirao Dangubiću za devetu timsku trojku, na koju je Rašić brzo reagovao i odgovorio. Pobednik je, naravno, uveliko poznat.

37' 71:50 Štimac pogađa posle okreta, Mitrović jednom sa "crte", posle slobodnih bacanja... Raste maksimalna razlika dok Radonjić vraća u igru Dangubića sa četiri lične greške.

36' 68:50 Jović pogađa posle kontre, postavlja velikih "plus 18", a Milojević reaguje tajm-autom.

35' 66:50 Micić je željan brze igre i dokazivanja i u toj želji ne pogađa nakon prodora. Mitrović ga smiruje, rečima "Polako, polako". Jović se vraća na parket, a Simeunović pogađa trojku. Lazić odgovara trojkom.

33' 63:47 Cirbes snažno zakucava uz faul i drma konstrukciju. Potom je postavio maksimalnu razliku.

32' 60:45 Simonović opet "diže" vođstvo Zvezde na maksimalnu razliku, a MIlojević reaguje tajm-autom.

31' 58:45 Loše vesti za crveno-bele na početku deonice. Kvinsi Miler odskakutao je do klupe, žaleći se na povredu skočnog zgloba. Odmah potom, Ivanović ubacuje trojku, a Zvezda posle lepe akcije poentira košem Cirbesa.

- Kraj treće četvrtine, 56:42 -

29' 56:42 Simonović ostaje najbolji strelac Zvezde. Pogodio je svoju četvrtu trojku iz šest šuteva i još jednom postavio maksimalnih "plus 15" (56:41). Na drugoj strani Nikolić koristi jedan penal. Četvrtina neprekidno "seckana" prekršajima.

27' 52:39 Greške na obe strane. I jedni i drugi često promašuju, gube lopte, ali crveno-beli i dalje imaju dvocifreno vođstvo. Mega se bori, a domaćin odbija te napade. Kinzi pogađa uz faul.

25' 49:35 Jović i Cirbes odlično sarađuju. Nemac je iznudio čvrst faul pod košem i pogodio jedno slobodno bacanje. Prethodno je Zagorac promašio oba penala. I jedni i drugi nesigurni sa linije.

23' 48:35 Jović pogađa spektakularnu trojku, sa više od osam metara, a Nikolić uzvraća trojkom o tablu.

21' 45:30 Cirbes "otvara" drugi deo meča pogotkom za "plus 15", a Dangubić svojim trećim, pa brzo i četvrtim faulom. Logično, odmah je otišao na klupu.

- Poluvreme -

Statistika:

Šut za dva: Zvezda 11/20, Mega 9/23, Šut za tri Zvezda 5/13, Mega 1/9. Skokovi 27-16. Asistencije 12-6. Izgubljene lopte 8-4.

- U dvorani je samo 2.479 gledalaca, iako su iz Zvezde pozivali pristalice da masovnije podrže crveno-bele.

Strelci:

ZVEZDA: Kinzi 6 (4 sk), Dangubić 5, Mitrović 2, Micić 3, Simonović 9 (3/5 za tri), Jović 6 (7 as, 5 sk), Miler 7, Cirbes 2, Štimac 3

MEGA: Rašić 2, Veljković 2, Ivanović 2, Zagorac 12 (6 sk, 8 iznuđenih faulova),  Popović 2, Simeunović 2, Nikolić 2, Janković 6.

20' 43:30 Micić pogađa uz faul, Janković pogađa o tablu. Simonović promašuje trojku uz zvuk sirene, a igrači odlaze na pauzu.

20' 40:28 Dangubić ubacuje petu trojku za domaćina i postavlja novo maksimalno vođstvo. Ivanović potom pravi grešku u vođenju lopte i pruža crveno-belima šansu da odu na pauzu sa većim vođstvom. Pre toga tajm-aut.

18' 35:24 Crnogorac Petar Popović trojkom prekida seriju Zvezde, a Jović četvrti put asistira za tri poena. Ponovo je Simonović pogodio van crte. Sve trojke domaćina ubačene su na Jovićevu asistenciju.

16' 32:22 Ponovo Jović "namešta" trojku saigračima. Sada je pogodio Miler, za seriju crveno-belih 8:0. Lazić je odbranio napade Nikolića i Zupca, koji je već zaradio treću ličnu grešku. Štimac postavlja maksimalnu razliku.

15' 28:22 Jović asistira, pa pogađa posle polaganja. On je igrač koji večeras donosi prevagu u Zvezdinu korist. Tajm-aut Dejan Milojević.

- Rade Zagorac iznudio je šest faulova u dosadašnjem toku utakmice.

14' 26:22 Simonović čuva prednost Zvezde. Pogodio je trojku iz ćoška, na asistenciju Jovića. Odmah potom, konfuzni momenti: Miler gubi loptu na prenošenju, a Simeunović u napadu faulira Jovića.

13' 23:22 Zagor je iznudio sedam od 10 faulova Zvezde! Iskoristio je dva slobodna bacanja.

11' 21:20 Lošija sekvenca Zvezde od izlaska Jovića iz igre i ulaska Micića. Crveno-beli gube loptu u seriji i na početku druge četvrtine, a Mega propušta napad za vođstvo, posle ofanzivnog skoka. Jović se vraća na parket, umesto Micića.

- Kraj prve četvrtine 21:18 -

9' 19:16 Rašić koristi dva penala posle Micićevog faula na polovini Mega Leksa. Pritisak gostiju po celom terenu i još jedan loš prekršaj crveno-belih, Maika Cirbesa. Laki poeni za goste.

7' 19:11 Janković je ušao i napadački trgao goste, pogodivši dva puta. Imala je Mega napad i za "minus 2", ali je Zvezda "stegla" odbranu i sačuvala mirnije vođstvo rastrčavši se. Radonjić pravi izmene i ubacuje na parket Micića i Milera umesto Jovića i Mitrovića.

6' 13:7 Čvršća odbrana Zvezde i prva trojka za domaćina. Ubacio je Marko Simonović, pre nego što je na drugoj strani faulom daleko od koša ispunio bonus crveno-belih. Ipak, Zagorac je promašio oba bacanja, a Cirbes na drugoj strani poentirao.

4' 8:5 "Alley-up" akcija Jović - Dangubić i Zvezda prvi put vodi. Gosti u seriji promašaja dok se i Jović "upisuje" Milojević tajm-autom prekida seriju gostiju 6:0.

3' 4:5 Kinzi 4, Zagorac 5. Zvezdin Amerikanac pogađa sa polu-distance.

2' 2:5 Zagorac je u prvom napadu Mege pogodio trojku iz ćoška, a potom je i položio o tablu, posle lepe finte u reketu. Raspoloženo je počeo najbolji igrač gostiju.

- Startne petorke:

ZVEZDA: Jović, Dangubić, Kinzi, Mitrović, Cirbes
MEGA: Ivanović, Popović, Zagorac, Nikolić, Zubac

Ekipe Dejana Radonjića i Dejana Milojevića "otvoriće" doigravanje duelom u hali "Aleksandar Nikolić", dok će drugi meč odigrati u nedelju, od 20.00 časova.

Plasman u finale obezbediće prva ekipa koja ostvari dve pobede, a termin eventualne "majstorice" biće naknadno određen.

Pre podbacivanja lopte, najveća pažnja usmerena je ka problemima sa povredama, jer je u Zvezdi postojala nedoumica oko nastupa Marka Gudurića, dok je pitanje da li će za Megu igrati nosioci igre Nikola Ivanović i Timote Luvavu.

Crveno-beli "otvaraju" svoj treći plej-of ove sezone, a gosti "otvaraju" svoju treću seriju. U prethodnoj, finalnoj ABA lige, izgubili su upravo od Zvezde, koja je bez poraza u doigravanju odbranila titulu "jadranskog" šampiona.

Večerašnji meč počinje u 19.00 časova.

- 18.58 Timote Luvavu, jedan od najboljih igrača Mega Leksa, definitivno neće igrati u polufinalnoj seriji prema saznanju TV Arena sport. Sa druge strane, na zagrevanju je i Ivanović u dresu Mege i Gudurić u crveno-beloj opremi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC