• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki među 16, na redu je šampion!

Autor mondo.rs

Viktor Troicki pobedio Žila Simona i postao prvi Srbin u četvrtom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Viktor Troicki (22. nosilac) iz sedmog pokušaja je rešio enigmu zvanu Žil Simon (16) i plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske. Treći put u karijeri!

Troicki - Simon 3:0 (6:4, 6:2, 6:2)!

Tridesetogodišnjem srpskom teniseru je za pobedu nad jednim od "najdosadnijih" protivnika na ATP turu bilo potrebno dva sata i 13 minuta.

Francuz je dva dana ranije odigrao iscrpljujući meč protiv Argentinca Pelje, u kome je preokrenuo sa 0:2 na 3:2, što je Viktor iskoristio na najbolji način i prekinuo izrazito negativnu seriju u međusobnim susretima.

Do večeras je njihov skor bio 6:0 u korist Simona, i to uz set-razliku 12:0!



Viktor će za najveći uspeh u karijeri - kako na Rolan Garosu, tako i generalno na grend slem turnirima - igrati protiv branioca titule, Švajcarca Stanislasa "Stena" Vavrinke (3), koji je rezultatom 3:0 pobedio Žeremija Šardija.

Svi se sećamo prošlogodišnjeg finala Vavrinka - Đoković, kada je najboljem teniseru sveta izmakla jedina grend slem titula koja mu nedostaje. Najadekvatnija "osveta" bila bi kada bi se ponovo sreli u borbi za trofej, ali Novak verovatno ne bi imao ništa protiv ni da njegov veliki prijatelj eliminiše jednog od dva najozbiljnija konkurenta, nakon današnjeg iznenadnog povlačenja Rafaela Nadala.

Pre Simona, Troicki je bio bolji od Bugarina Dimitrova (3:2) i Dušana Lajovića (2:1 - predaja), čime je stavio do znanja da je u formi i raspoložen da ode što dalje.

Simonu, koga karakteriše uporno vraćanje lopte sa osnovne linije i čekanje na grešku protivnika, pobedio je izuzetno strpljivom i preciznom igrom. Načinio je samo jednu neiznuđenu grešku više (36:35), ali je menjanjem ritma i teranjem Simona na konstantno trčanje uticao da ovaj načini veliki broj iznuđenih grešaka.

Kada se tome dodaju visok procenat ubačenog prvog servisa i vrlo dobra realizacija brejk lopti (6/14), jasno je da su tu bili svi elementi neophodni za trijumf.

Jedini trenutak meča kada se nalazio u rezultatski podređenom položaju bio je središnji deo prvog seta. Poveo je 2:0, Simon preokrenuo na 2:3 (njegov jedini brejk), ali je dva gema kasnije prednost ponovo bila na strani našeg tenisera.

Sada Viktoru ostaje da se odmori i pokuša da nadmaši sebe. U istoj situaciji prethodna dva puta je doživeo poraze, ali na potpuno različite načine. Pre pet godina izgubio je od Endija Mareja 2:3 (6:4, 6:4, 3:6, 2:6, 5:7), nakon vođstva od 5:2 u odlučujućem setu, a 2013. od Žoa Vilfrida Conge 0:3 (3:6, 3:6, 3:6).

Twitter Embed Code



IZ GEMA U GEM

6:2 - POBEDA! Odjednom se Simon razgoropadio, osvojio neke poene direktno iz reterna i došao do dve brejk lopte. Srbin nije želeo da mu pruži ni gram nade u preokret i iskoristio je drugu meč loptu.

5:1 - Rutinski servis gem za Viktora. Još samo jedan mali korak.

4:1 - Opet je Troicki imao dve vezane brejk lopte, ali Simon se ovog puta izvukao. Publika na Suzan Lenglenu zabavlja se pravljenjem popularnih "talasa"...

4:0 - Sve se odvija po planu...

3:0 - DUPLI BREJK! Propustio je Viktor dve vezane šanse (15:40, 40:40), ali usledio je viner, pa Simonova dvostruka servis greška. Francuzu posle pobede u pet setova pre dva dana očigledno ponestaje snage.

2:0 - Potvrda brejka. Još četiri gema do trijumfa...



1:0 - BREJK! Ovo bi mogao da bude gem koji definitivno lomi Simona. Viktor je odradio sjajan posao kada je pri 40:40 stigao skraćenu loptu, pa završio poen volejom, ispruživši ruku koliko god je mogao. Francuz na brejk lopti nije izdržao pritisak, poslao je u mrežu udarac sa osnovne linije.

DRUGI SET

6:2 - TROICKI VODI 2:0 I NA SET JE OD POBEDE! Srpski teniser kod 30:30 je odservirao dva asa i na impresivan način završio još jedan set.



5:2 - DUPLI BREJK! Simon sa pri 30:40 izvukao bekhend paralelom, koja je pala na unutrašnju stranu linije. Francuz je onda imao gem loptu, a Troicki odgovorio sa tri vezana poena i došao na korak od 2:0.

4:2 - Nervozan, neprecizan retern Simona pri 30:30, pa forhend u aut kada je imao dobru poziciju i pokušao da završi poen vinerom.

3:1 - Prvi gem u drugom setu koji se igrao "na razliku", ali Viktor ga je brzo nakon 40:40 rešio u svoju korist.

2:1 - BREJK! Ovog puta je glavni deo posla za Viktora odradio Simon, svojim greškama i nepreciznom igrom. Nakon gubitka gema usledilo je i lagano bacanje reketa...

1:1 - Bez problema za obojicu na početku drugog seta.



PRVI SET

6:4 - SET ZA TROICKOG, PRVI U KARIJERI PROTIV ŽILA SIMONA! Najbolji Viktorov gem od početka meča, u idealnom trenutku da povede 1:0 u setovima. Nije prepustio Francuzu nijedan poen.

5:3 - Loš drop šot Troickog pri vođstvu od 40:15. Otišao je do klupe i promenio reket... Na sreću, sledi neiznuđena greška Simona.

4:3 - NOVI BREJK! Vodio je Simon 30:0 i 40:30, ali nije uspešno završio gem. Viktor je na dva gema od pobede u prvom setu.

3:3 - Do sada najlakše osvojen gem Troickog, mada je bilo 30:30.

2:3 - Troicki je sjajnom igrom stekao dve vezane šanse za drugi brejk (15:40), a zatim napravio tri neiznuđene greške i omogućio Simonu da u sledećem poenu volejom završi ovaj gem.



2:2 - Simon je vratio brejk. Viktor je posle 0:40 spasao dve brejk lopte, ali u sledećem poenu je pogrešio i izgubio vođstvo.

2:0 - Viktor je potvrdio brejk, uprkos dvema dvostrukim servis greškama. Spasio je jednu brejk loptu, a na kraju je proradio i servis i doneo mu povećanje prednosti.

1:0 - BREJK! Idealan početak Troickog, koji je gubio 40:15, pa sigurnom igrom sa osnovne linije osvojio četiri poena zaredom i odmah oduzeo servis Simonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC