• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo prvi Teatar fest osoba sa invaliditetom

Autor mondo.ba

U Banjaluci je, monodramom "Bijeli štap", počeo međunarodni teatar fest lica sa invaliditetom koji će trajati večeras i sutra.

Monodramu je u banjalučkom Gradskom pozorištu "Jazavac" izvela slijepa književnica iz Banjaluke Borka Tadić, a komad govori o anegdotama i životnim situacijama u kojima se često nalaze slijepa lica, piše Glas Srpske.

Prije izvođenja monodrame, predsjednik Upravnog odbora Udruženja "Info part" Vera Bošković istakla je na konferenciji za novinare da je riječ o prvom internacionalnom pozorišnom festivalu lica sa invaliditetom, na kojem učestvuju lica iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Ona je navela da će tokom festivala, osim monodrame "Bijeli štap", biti izvedena i predstava "Juče sam se sjetio plave" Dramskog studija slijepih i slabovidih "Novi život" iz Zagreba.

Publici će se predstaviti i komičar iz Sarajeva Jasmin Džemidžić, a biće izvedena i predstava "Hegel i duga lista prevara" grupe "Hajde da" iz Beograda.

Boškovićeva je podsjetila da je Gradsko pozorište "Jazavac" prilagodilo prostor za ulazak glumaca sa invaliditetom na scenu.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Banjaluka Ljubinka Dragojević rekla je da je ova manifestacija važna kako bi pokazala građanima da lica sa invaliditetom nisu samo konzumenti umjetnosti, već i njeni aktivni stvaraoci.

Ona je naglasila da je Udruženje "Info part" ovim projektom dokazalo da lica sa invaliditetom imaju iste potrebe i želje kao i lica bez invaliditeta, te da će ovaj festival obogatiti banjalučku kulturnu scenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop