• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Polako, nismo "prvaci sveta"

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin u razgovoru sa novinarima objasnio da ne treba pričati o tome da su "prvaci sveta" posle pobede nad Izraelom od 3:1.

 Muslin: Polako, nismo "prvaci sveta" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Posle prve dve utakmice sa Slavoljubom Muslinom na klupi reprezentacije Srbije, utisak je pozitivan. Veoma.

Selektor, međutim, ističe da su pobede nad Kiprom (2:1) i Izraelom (3:1) samo nacrti slike koju on želi da gleda na terenu kada igraju "orlovi".

"Pobedili smo, ali igra nije bila velika. Iskoristili smo šanse, a nismo ih imali mnogo. Utakmica je bila izjednačena, počeli smo sa mlađim igračima, a u drugom poluvremenu smo dali golove kada je trebalo. Pobedili smo i to je najvažnije", bilo je prvo što je Muslin izjavio posle meča pred kamerom RTS.

Zatim je poručio da je još rano pričati o timu koji bi mogao da bude standardan u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Imam svoju viziju, ali nam nedostaje mnogo igrača. Imamo dosta povređenih, pogotovo na sredini terena. Naravno, za samopouzdanje je najvažnije kada ekipa pobeđuje".

Nešto kasnije, na konferenciji za medije, selektor je posle novinarskog pitanja kazao da reprezentacija želi da igra "brže, atraktivnije, efikasnije".

"Težimo ka tome, ali nije lako to napraviti. Radimo. Ne ide nam u prilog to što menjamo mnogo igrača, ali hteo sam da vidim sve. Video sam mogućnosti mladih. Još su mladi, fali im iskustvo, koje je veoma važno. U drugom poluvremenu sam stavio igrače koji redovno igraju u dobrim ligama i sve je delovalo drugačije", rekao je Muslin, a prenosi Beta.

U kasnijem razgovoru sa novinarima dodao je i ovo:

"Često menjamo tim i teško je uigrati se, ali meni to daje informacije o svim igračima koliko mogu i šta mogu. Ne treba da pričamo da smo 'prvaci sveta', pobedili smo Izrael 3:1, i ova dva udarca što smo dali golove bile su u 'rogalj', prema tome mogli su i da izađu...", rekao je Muslin i tako malo "smirio strasti" posle tri uzastopne pobede reprezentacije.

Selektor je, takođe, istakao da se vidi umor kod igrača posle napornih sezona i naglasio da će poslednja provera u ovom ciklusu, protiv Rusije 5. juna u Monte Karlu, biti veoma teška.

"Teška utakmica sa Rusima, njima je to proba pred EURO. Njima je važno da igraju dobro i pobede, za njih je psihološki važno, sa druge strane igrači već misle na odmore, videli smo da su igrači umorni, ali pokušaću da ih motivišem", dodao je Muslin u kasnijem razgovoru sa novinarima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC