Građanska inicijativa Borik: Banjalučani, hvala!

Građanska inicijativa za Borik zahvalila se svim građanima što su podržali njihovu akciju i najavili novu inicijativu za izgradnju dječijeg igrališta u Boriku.

0
A- A A+
Borik, igralište Foto: Milica Kulić, mondo.ba

Naime, Građanska inicijativa za Borik dobila je juče podršku na sjednici Skupštine grada, čime je uspjela sačuvati dječje igralište i zelenu površinu u Boriku, što znači da na toj lokaciji neće biti građena crkva, kao što je ranije planirano.

Na pres konferenciji rekli su da će iduće sedmice održati sastanak sa građanima Borika kako bi vidjeli koji sadržaji mogli biti napravljeni za djecu i penzionere.

Naveli su da će insistirati da se za neke planske iniciajtive poštuju procedure te da će svoja iskustva ponuditi ostalim građanima u gradu na Vrbasu, prenose "Nezavisne novine".

Miodrag Dakić, iz inicijative "Naš prostor" rekao je da će pomoći građanima iz ulice "Sime Šolaje" da površinu poznatiju kao "građa" u blizini Poreske uprave urede na način na koji žele.

Kako je rekao, ranijim regulacionim planom tu je bio predviđen parking ali su djeca iz te ulice uspjela da sačuvaju tu zelenu površinu.

Ostale vijesti