• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj pehar Kupa": Ko je gravirao ime pobednika?

Autor mondo.rs

Rukometaši šabačke Metaloplastike su u petak osvojili pehar namenjem osvajaču Kupa Srbije, ali na "prelaznom trofeju" koji su dobili pisalo je da je šampion RK Vojvodina. Ko je odgovoran za to?

Rukometaši šabačke Metaloplastike su u petak osvojili Kup Srbije pošto su na svom terenu savladali Vojvodinu 26:24 (13:14), međutim, neprijatno iznenađenje je sačekalo Veselina Vukovića i njegove igrače kada im je dodeljen pehar namenjen pobedniku.

Pobednik dobija dva trofeja: jedan koji ostaje u trajnom vlasništvu kluba i jedan "prelazni", koji menja vlasnika sa svakim novim pobednikom.

Trener Vuković je na konferenciji za medije vratio upravo taj "prelazni pehar" Vladici Spasojeviću pošto je na njemu pisalo da je pobednik za 2016. godinu "RK Vojvodina". 

Na svojoj zvaničnoj prezentaciji na Internetu iz Metaloplastike su se upitali "šta je moglo biti razlog da se nagovesti pobednik ovogodišnjeg finala pre zvaničnog završetka utakmice" uz napomenu da oni nisu saznali ko je odgovoran za ovu neprijatnu situaciju.

Uz to, oni su i podelili fotografiju koja dokazuje da je na prelaznom peharu bili ugravirano ime Vojvodine.

Iz Rukometnog saveza Srbije dugo se čekalo na odgovor, a u saopštenju koje zajednički potpisuje krovna organizacija rukometa u Srbiji i Sportski savez Šapca - odnosno Organizacioni odbor Završnog turnira rukometnog Kupa Srbije, se kaže da oni smatraju da je završni turnir bio odlično organizovan i da će ovo "biti putokaz za organizaciju budućih rukometnih manifestacija u Srbiji", ali i sledeće:

"Sve nagrade (pehare, medalje, plakete i novčane nagrade) obezbedio je Organizacioni odbor, izuzev jednog, a to je prelazni pehar Rukometnog saveza Srbije (RSS). Ovaj prelazni trofej se u proteklih godinu dana nalazio u vitrinama RK Vojvodina i isti su nam predali na dan odigravanja finalne utakmice", piše u saopštenju.

Ali, ako ste pomislili da je to sve...

"Tradicionalna obaveza pobednika Kupa, u čijem posedu pehar ostaje do naredne godine, je da postavi ugraviranu pločicu sa svojim nazivom i godinom u kojoj je pehar osvojen. RK Vojvodina je donela pehar, napominjenmo pred utakmicu, sa pločicom na kojoj je izgravirano 'RK VOJVODINA 2016', a bez pločice koja bi se odnosila na 2015. godinu, kada su pehar i osvojili. Slučajna ili namerna greška, pitanje za njih".

Nastavlja se...

"Mi kao organizatori nismo proveravali natpis na pločicama prelaznog pehara, verujući da se sa takvim niko ozbiljan i odgovoran ne bavi, jer to je pehar koji datira od 2006. godine i ima veliki simbolički značaj".

Napominju da nema govora o optužbama na njihov račun.

"Organizacioni odbor za ovaj potez ne snosi odgovornost i sva dalja pitanja usmerava na RK Vojvodina. Zbog čega su to uradili, mi stvarno ne znamo, a svako ko misli da je neko iz organizacionog odbora unapred planirao pobednika i rezultat utakmice, pogrešio je, jer svi članovi organizacionog odbora su sa velikim elanom, entuzijazmom i odgovornošću organizovali takmičenje".

"Iskreno verujemo da je došlo do nesporazuma i da se potkrala greška, a ukoliko postoji 'krivac' njega ne treba tražiti u redovima članova Organizacionog odbora", navodi se na kraju saopštenju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC