• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" srećni i zadovoljni: Zasluženo najbolji!

Autor mondo.ba

Reprezentativci i stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine slave osvajanje Kirin Kupa.

Bosna i Hercegovina pobjedom protiv domaćina Japana (2:1) stigla je do prvog trofeja na Kirin Kupu, a titulu su znali da proslave igrači i stručni štab.

Selektor Mehmed Baždarević nije krio zadovoljstvo prikazanim na Kirin Kupu i današnjom pobjedom protiv Japana u finalnom susretu.

"Možemo biti zadovoljni i na pravi smo način opravdali naš dolazak ovdje. Bilo je dosta negativnih komentara prije dolaska u Japan, ali momci su dali sve od sebe da odigraju što bolje, da se bore i ostave što bolji dojam. Sretan sam što sam i ja donio prvi trofej u Bosnu i Hercegovinu i zadovoljni smo na kraju konačnim ishodom. Od prvog dana u Japanu, pa do sada sve je bilo super. Hvala momcima još jednom na zalaganju, radu, ponašanju i svemu što su pokazali", rekao je Baždarević, a prenosi sajt Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

Osvrnuo se popularni Meša i na igru protivnika.

"Japan je izuzetno dobra reprezentacija koja igra nezgodno i morala je biti neutralisana. I oni su igrali dobro, imali su svoje situacije i šanse. Želja i srčana igra nam je donijela pobjedu", zaključio je Baždarević.

Predsjednik FS BiH Elvedin Begić ponosan je na uspjeh reprezentacije BiH na Kirin Kupu.

"Čestitam stručnom štabu i igračima na osvojenom Kupu. Napravili su istorijski uspjeh i došli do prvog trofeja. Ovo je još jedan dokaz da FS BiH u svim segmentima ima definisan plan, strategiju, kao i svoje vizije i ciljeve. Učešće na Kirin Kupu i podrška selektoru da sa izmijenjenim timom pokuša nešto napraviti je takođe pokazatelj da smo na pravom putu", rekao je Begić i dodao:

"Mnogo su nas kritikovali zbog učešća na Kirin Kupu i ovaj trofej je sigurno opomena svima koji neargumentovano napadaju Savez. Zahvaljujem se još jednom selektoru koji ima maksimalnu podršku od strane našeg Izvršnog odbora i igračima koji su otvorili sebi vrata reprezentacije i pokazali da se na njih može računati", poručio je prvi čovjek FS BiH.

Veliko zadovoljstvo vlada I među reprezentativcima. Toni Šunjić pohvalio je domaćina na organizaciji turnira.

"Prelijep osjećaj i sjajna atmosfera nakon pobjede. Moramo pohvaliti organizatore jer je sve tokom boravka u Japanu bilo na zaista vrhunskom nivou. Drago mi je zbog mladih momaka koji su učestvovali na turniru i što smo opravdali poziv i očekivanja nacije. Čestitke svima na uspjehu", poručio je defanzivac Štutgarta.

Ni Izet Hajrović nije krio oduševljenje.

"Držimo trofej u rukama i presretni smo zbog toga. Odigrali smo odlično i zasluženo pobijedili. Sada ćemo proslaviti uspjeh", poručio je Hajrović.

Igru bh. tima pohvalio je i Haris Duljević:

"Igrali smo protiv jako dobre reprezentacije. Utakmica je bila dostojna finala. Ostavili smo srce na terenu i zasluženo smo osvojili Kirin Kup."

Posebno radostan zbog pobjede, ali i debija za A tim je Aleksandar Kosorić.

"Imao sam čast da debitujem za reprezentaciju i to je nešto neopisivo. Posebno mi je drago što sam to ostvario u finalu ovakvog turnira. Trenutno nema srećnije osobe na svijetu od mene".

Podsjetimo, reprezentacija BiH u dvije utakmice u Japanu ostvarila je obje pobjede. Prvo je nakon penala eliminisala Dansku u polufinalu (2:2, 5:4), da bi u finalu rezultatom 2:1 bila bolja od Japana. Sve četiri gola za "zmajeve" postigao je napadač italijanske Ćezene Milan Đurić, koji je proglašen za najbolje strijelca i igrača turnira.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC