• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik počeo pripreme, stigla i pojačanja

Autor mondo.ba

Jutros u devet časova šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović obavio je prozivku, a zatim su prisutni fudbaleri odradili i prvi trening na pomoćnom terenu Gradskog stadiona.

Fudbalerima su se na prozivci kratko obratili predsjednik kluba Mladen Krstajić i šef struke Slavko Petrović koji su igračima poželjeli puno sreće u narednom periodu i predočili da ih poslije tek završene naporne sezone čekaju još teža iskušenja, pošto će, pored uobičajenih obaveza u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Kupu RS, već 30. juna igrati prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Sve probleme treba da ostavite iza sebe i da se u potpunosti i sa mnogo energije posvetite pripremama za predstojeća iskušenja. Mi iz uprave, treneri i operativci u klubu bićemo vam ,kao i do sada, na usluzi", rekao je predsjednik Krstajić.

SPISAK IGRAČA

Prvi trening odradilo je 16 igrača. To su Mladen Lučić (Slavija), Mladen Zeljković, Stanko Ostojić, Ivan Jakovljević, Samir Memišević, Dino Beširović , Eldin Mašić, Aleksandar Vasić, Nenad Srećković, Dejan Janković, Joco Stokić, Nikola Čelebić (Bokelj), Nikola Gajić (Vojvodina), Marko Obradović, Aleksandar Glišić i Slađan Antić. Sa igračima su pored Slavka Petrovića raili pomoćnici Jovo Borković, Jovica Lukić i Mladen Žižović i trener golmana Zoran Sofrenić, a sve to budno su pratili fizioterapuet Srećko Bencun i komesar za bezbjednost Žiko Stokanović.

Na prozivci se nisu pojavili Asmir Avdukić, koji se vratio u banjalučki Borac, Dušan Hodžić koji je potpisao za Sarajevo, dok je Adnan Šećerović, novi član Željezničara, došao na Gradski stadion da se pozdravi sa dosadašnjim saigračima i šefom struke Slavkom Petrovićem.

Taulantu Kadriji je istekao ugovor i na njega se više ne računa, Željko Krsmanović će opravdano kasniti dva dana, dok se Momčilo Mrkajić, koji je proljetni dio šampionata bio pozajmljen Vitezu, nije pojavio na prozivci. Nedostajao je i Dejan Maksimović.

Na Gradskom stadionu su se nalazili i rezervni golman Miloš Đurković, te Slobodan Jakovljević, Milivoje Lazić i Ademin Hadžić, ali oni nisu trenirali, pošto još uvijek nisu dogovorili uslove pod kojima bi ostali u klubu.

Po završetku treninga šef stručnog štaba Slako Petrović održao je konferenciju za štampu u trofejnoj sali, na kojoj su predstavljeni novi igrači.

Čuvar mreže Mladen Lučić vratio se iz Slavije u klub u kome je ranije već branio, te lijevi bočni Nikola Čelebić, koji je u prošloj sezoni nastupao sa ekipu crnogorskog prvoligaša Bokelja iz Kotora.

"Atletski dio priprema koji će trajati dvije sedmice obavićemo u Bijeljini i okolini, a zatim ćemo se sedam dana povući negdje u izolaciju, gdje ćemo se na miru pripremati za prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evope i raditi na taktičkom planu. Ako se plasiramo i u drugo kolo, to će značiti da ćemo za prave pripreme imati samo te dvije sedmice i zbog toga ih moramo maksimalno iskoristiti. Rukovodstvo kluba je obećalo da će igrački kadar biti kompletiran u narednih deset dana, pri čemu postoji mogućnost da saradnja bude nastavljena i sa nekim od igrača koji su došli na prozivku, ali nisu odradili prvi trening. Njihova potraživanja nisu velika za prilike u bh. fudbalu, ali jesu za Radnik, a mi ne želimo da klub opterećujemo prevelikim finansijskim izdacima i eventualnim dugovima", istakao je Petrović.

Na novinarsko pitanje kog bi rivala najviše volio u prvom kolu Slavko Petrović je kratko odgovorio - "Rabotnički iz Skoplja".

Popodnevni trening zakazan je za 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC