• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Njegoš igra za klub, a ne igra za BiH?

Autor mondo.ba

Sarajevski mediji postavljaju ovo pitanje s obzirom da je kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine Njegoš Sikiraš neigranje za „zmajiće“ pravdao povredom, a nedavno je briljirao za svoj klub Stella Azuro.

Pred start priprema kadeta Bosne i Hercegovine za učešće na Svjetskom prvenstvu u Španiji, kao grom iz vedra neba stigla je informacija da jedan od najboljih igrača Njegoš Sikiraš neće igrati zbog povrede koljena.

Ali, „Dnevni avaz“ piše da je Sikiraš bio jedan od najzaslužnijih za plasman svog tima Stela Azuro među najbolje mlade ekipe u Italiji.

Tako je Sikiraš, koji nije na pripremama sa svojim vršnjacima sa kojima je prošle godine postao prvak Evrope, pa eto neće igrati ni na predstojećem Mundobasketu, u susretu protiv Junior Kasalea zabilježio dabl-dabl učinak od 15 poena i 10 skokova.

Košarkaš za kojeg se odavno interesuje Srbija ukupno je odigrao četiri utakmice u četiri dana i uglavnom bio među najboljim na terenu, piše sarajevski list.

Prvi trener Njegoša Sikiraša, Dario Čojić, oglasio se putem "Fejsbuka" i potvrdio da će biti član reprezentacije BiH u budućnosti, a ne Srbije kako su ustvrdili pojedini sarajevski mediji.

"Drago mi je što se mediji poslije dužeg vremena bave sa Njegošem Sikirašom. U ovoj se zemlji vrlo brzo sve zaboravlja, zaboravlja se da je Njegoš rizikovao karijeru da bi igrao prošlo ljeto na EP za kadete. Ove godine nije igrao ni juniorsku Evroligu, ni prvenstvo. Trenirao je ponekad 20 % treninga, a često nikako. Tada se mediji nisu bavili Njegošem“, napisao je Čojić i nastavio:

„Sad dolazimo do selekcije U17 BiH. Njegoš je smatrao da ne može pomoći momcima i da nije maksimalno spreman, jer i sad u Steli ne radi treninge maksimalno i ne radi vise od 30 minuta. On uopšte ne dominira na prvenstvu Italije, jer da je spreman dao bi svakome 40 poena. On je igrač Stele i oni zahtjevaju da on igra, i ako ja lično nisam za to, on se kao profesionalac povinovao zahtjevima kluba. Da li takav Njegoš treba reprezentaciji, da gleda treninge i ponekad trenira, da zauzima mjesto momcima koji treniraju 100 % ili ne daj bože da se povrijedi. Ja znam da će dobronamjerni ljudi razumjeti Njegoša“.

„I da… Njegoš će igrati za BiH, to znam sigurno, jedino ako ga novinari ne 'otjeraju' iz reprezentacije. Hvala KSBiH i trenerskom stafu U17 reprezentacije BiH na razumijevanju. Nadam se da ce vrlo brzo doći vrijeme kad će Njegoš igrati na seniorskom prvenstvu Evrope za BiH".

Navode Sikiraševog trenera, potvrdio je za „SportSport.ba“ i selektor „zmajića“ Josip Pandža.

"Njegoš Sikiraš u svom klubu igra pod velikim bolom. Ima povrijeđeno skakačko koljeno, treninge jako teško podnosi ili ih preskače. On je profesionalac u klubu i primoran je igrati što se meni lično ne sviđa", istakao je Pandža i objasnio zašto Sikiraš ne igra za reprezentaciju ovog ljeta.

"Odlučio je da mu je za karijeru primarno da se oporavi i da preskoči ovaj reprezentativni ciklus, što ja razumijem i poštujem. I Evropsko prvenstvo je igrao povrijeđen, volio bih da to svi poštujemo i da ne pravimo slučaj oko toga, jer je to jedan divan momak".

Preko društvene mreže Fejsbuk oglasio se i Džanan Musa, Njegošev saigrač iz reprezentacije BiH.

"Samo da se nadovežem na priču vezanu za Njegoša. Mislim da su nebulozne priče ako kažemo da momak neće da igra za BiH, to su gluposti. Ja, kao i svi momci u reprezentaciji, stojim iza Njegoša i svake njegove odluke. Jedva čekamo da opet zaigra s nama", napisao je Musa.

Podsjetimo „zmajići“ od 23. juna učestvuju na Svjetskom prvenstvu u Španiji protiv koje su nedavno u prijateljskim mečevima zabilježili poraz i pobjedu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC